Agricultorii români, printre cei mai neproductivi din Uniunea Europeană

Conform raportului despre dezoltarea urbană din spaţiul UE a anului 2010, publicat astăzi de Comisia Europeană, România este printre cele mai leneşe când vine vorba de munca pământului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ţările de Jos şi Danemarca sunt cele mai harnice, iar Letonia,Bulgaria, România şi Polonia cele mai delăsătoare.

Productivitatea muncii agriculturale diferă considerabil în UE, în special între vechile şi noile state membre. În perioada 2006-2008, primele 15 state ale UE () au fost de aproximativ 78% mai harnice decât media pentru UE-27 (care cuprinde restul statelor membre, inclusiv România şi Bulgaria). Noile state membre au reprezentat numai 28% din media UE-27.

Conform aceluiaşi raport, România, împreună cu Lituania, Irlanda, Bulgaria, Polonia şi Ţările de Jos, joacă un rol „foarte important" în industria alimentară la nivel european. Mai exact, deşi între anii 1005 şi 2007 au fost mai puţine locuri de muncă în această industrie decât înainte, preţurile produselor alimentare au continuat să crească cu 2,7% pe an, creînd un mediu competitiv în interiorul Uniunii Europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările