Agenţie UE: primul val al epidemiei de coronavirus în Europa a trecut, mai puţin în cinci ţări, printre care România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Majoritatea ţărilor europene au depăşit perioada de vârf a epidemiei de coronavirus, cu excepţia a cinci ţări, printre care România şi Marea Britanie, a anunţat luni directoarea agenţiei sanitare a Uniunii Europene (UE), care contrazice astfel un anunţ în acest sens al Guvernului britanic.

Directoarea Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC) Andrea Ammon a declarat luni, într-o videoconferinţă cu membrii Parlamentului European, că Bulgaria continuă să înregistreze o creştere a contaminărilor.

Însă Marea Britanie, Polonia, România şi Suedia nu au înregistrat „nicio evoluţie semnificativă (a situaţiei lor) în ultimele două săptămâni”, a subliniat ea, potrivit agenţiei de presă Reuters, preluată de news.ro.

Potrivit ECDC - care asigură supravegherea sanitară a celor 27 de state membre UE şi a Marii Britanii, Norvegiei, Liechtensteinului şi Islandei -, toate celelalte ţări europene înregistrează de-acum o scădere a cazurilor.

Sâmbătă părea că primul val al transmiterii (noului coronavirus în Europa) a trecut de perioada de vârf”, a precizat Andrea Ammon.

Premierul britanic Boris Johnson - spitalizat după ce s-a îmbolnăvit grav de covid-19, boala provocată de noul coronavirus SARS-CoV-2  - anunţa joi că epidemia a intrat pe o pantă descendentă, după ce a depăşit perioada de vârf în Marea Britanie.

Potrivit ultimelor date, publicate duminică, bilanţul epidemiei de coronavirus a crescut la aproape 28.500 de morţi în Regatul Unit - a doua cea mai îndoliată ţară din Europa, după Italia - şi la aproape 190.000 de contaminări. România a înregistrat până acum 13.512 cazuri de infectare, dintre care 803 fatale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite