Foarte multă lume pare să se teamă că vor exista derapaje foarte serioase, de aici şi punerile în gardă transmise de oficialităţi şi prezentarea, pentru informare şi posibilă disuasiune, a componenţei forţelor scoase în stradă. În primul rând la Paris, dar şi în celelalte oraşe, acolo unde, cel mai probabil, manifestaţiile "vestelor galbene" se vor intersecta şi se vor uni cu cele ale marilor sindicate. La fel de sigur este că, şi de astă dată, convoaiele respective vor fi infiltrate de echipele de profesionişti din "black blocs", adevărate unităţi de luptă de gherilă urbană, perfect antrenate şi dotate cu echipamente specifice şi cu tehnologie adaptată perfect tipului lor de acţiune.

Complexitatea acţiunii, datorată în primul rând unui transeu lung şi deosebit de întortocheat,  este atât de mare încât aproape orice tip de infiltrare este posibilă. Iată traseul:

Complexă este structura de organizare a evenimentului, aşa cum e difuzată acum pe Demosphere :

„L'assemblée Gilets jaunes IdF du 16/4 appelle à un cortège Gilet jaune en tête de manifestation.

Total: 74 000 participants + intéressés Facebook

Appels hors IdF à venir à Paris: Toulouse, Marseille, Lille, PACA (total 6 100)

Rendez-vous particuliers:

 • 10h00: Manif. Panthéon> Montparnasse - Gilets jaunes [interdiction: lire ici]

 • 11h00: Manifestation libertaire du 1er mai - Place des Fêtes

 • 11h00: Concert d'Orchestre debout et départ collectif - Place des Fêtes
 • 11h00: Manifestation climat - Panthéon>Montparnasse [interdiction: lire ici]

 • 12h30: Rassemblement sans-papiers à République, puis cortège - CSP 75

 • 12h30: Départ collectif des Gilets jaunes de Pantin, métro Hoche

 • 12h30: Départ collectif des Gilets jaunes Paris 20 sud, 70 rue St Blaise

 • 12h30: Pique-nique à Montparnasse du cortège climat

 • 13h00: Cortège festif Benalla Bloc- Attac, Cerveaux Non Disponibles... - UGC

 • 13h30: Départ collectif du tram de Bezons

 • 14h00: Rendez-vous - éducation / Blanquer - Église ND des champs

 • 14h00: Rendez-vous du cortège Carrés rouges - universités - Métro Vavin

 • 14h00: Rendez-vous - comité Lula et Coord. Latino - Métro Vavin

 • 14h15: Rendez-vous féministe - Angle Bd Montparnasse / rue Montparnasse

 • 14h15: Départ du local CGT de l'hôpital Cochin

 • Point fixe au Métro Vavin des postiers du 92 en grève depuis plus d'1 an

 • 19h00: Fête pour l'anniversaire de Benalla - Pl. Contrescarpe - (voir aussi)

 • Bientôt, ici, sur Démosphère, d'autres rendez-vous particuliers

Stations de métro fermées:

 • Dès 7h00: Argentine, George V, Tuileries, Charles de Gaulle - Etoile, Concorde, Franklin D.Roosevelt, Champs Elysées Clemenceau, Victor Hugo, Ternes, Opéra, Kléber, Boissière, Pyramides, La Tour Maubourg, Ecole Militaire, Madeleine, Invalides, Miromesnil, Assemblée Nationale,

 • Dès 12h00: Vavin, Raspail, Denfert Rochereau, Saint-Jacques, Glacière, Corvisart, Notre-Dame des Champs, Port Royal

Lien : https://paris.demosphere.net/rv/69136
Source : https://solidaires.org/L-appel-commun-IdF-au-…

 

Problema este că, din nou, grupurile de "black blocs" vor fi acolo. Pregătiţi şi antrenaţi pentru a putea angaja (adevărat, pe durată scurtă de timp), forţele de ordine şi, în orice caz, având la dispoziţie rute alternative de fugă imediat după primul contact dur cu forţele de ordine, cu puncte de regrupare prestabilite şi având la dispoziţie mini-centre medicale alcătuite pe modelul punctelor de ajutor militare din sptatele liniei întâi.

Cine sunt? Sunt profesionişti echipaţi şi antrenaţi de profesionişti.

Iată, extrasele din manualele care circulă în taberele lor de pregătire, câteva elemente de echipament:

Manuelele sunt precise, nu numai de inspiraţie militară, dar în mod vizibil realizate de specialişti în cele mai noi tactici de gherilă urbană, cu capitole separate

Şi mai este ceva. Am avut ocazia să fiu invitat la diverse mitiguri în care erau pregătiţi activiştii coordonatori ai mişcărilor de protest anti-mondialiste, anti-imperialiste, etc. În principiu, copii nevinovaţi, urmaşi întărziaţi dar plini de bunăvoinţă revoluţionară ai generaţiei Flower Power  a părinţilor lor. Dar sentimentul că te afli la o şuetă anarhistă s-a încheiat brusc atunci când, împreună cu o jurnalistă revoluţionară de profesie din tradiţia Passionaria (şi zău că i se potrivea din mai multe puncte de vedere), am văzut şi pliantele de oferte pentru "echipamente speciale", posibil de achiziţionat pe DarkWeb. Erau acolo nu numai ce v-am aătat până acum, ci staţii de intercepţie şi bruiaj, staţii de transmisie cu scimbare automată de frecvenţă, instalaţii explozive miniaturizate cu comandă la distanţă, teasere şi pistoale cu săgeţi hipodermice, etc. Asta deja promitea intrarea în altă categorie de evenimente, de o gravitate maximă, mai ales că, pe acelaşi site se găseau de cumpărat şi uniforme originale ale tuturor armatelor, poliţiilor, jandarmeriilor şi serviciilor speciale din lume, orium a celor care contează.

Despra asta e vorba şi, când se intră în acest scenariu, se poate continua înttr-o tragedie. Să sperăm că avertismentele dure ale autorităţilor sunt suficiente şi că acest articol nu descrie decât o realitate absolut teoretică. Cel puţin aşa îmi doresc.