Adminstraţia din Herson, oraş ocupat de forţele ruse, cere Moscovei o bază militară

Adminstraţia din Herson, oraş ocupat de forţele ruse, cere Moscovei o bază militară

FOTO EPA-EFE

Aşa-numita „administraţie regională civil-militară" a Hersonului” va cere Moscovei să înfiinţeze o bază militară acolo, după ce au introdus deja moneda rusă, mass-media şi servicii de internet, în scopul de a-şi consolida prezenţa în zonele ocupate ale Ucrainei, scrie Moscow Times.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ar trebui să existe o bază militară rusă în regiunea Herson", a declarat pentru RIA Novosti Kirill Stremousov, şeful adjunct al administraţiei instalate de Moscova la Herson. 
 
„Vom cere acest lucru, fiind dorit şi de întreaga populaţie. Este esenţial şi va fi un garant al securităţii pentru regiune şi locuitorii săi.Nu intenţionăm să fim o republică independentă separată. Sarcina noastră principală este să fim parte din cadrul Federaţiei Ruse", a spus el.
 
„Având în vedere că rezultatele unui referendum nu vor fi oricum recunoscute de ţările occidentale, este o pierdere de timp să-l organizăm astăzi”, a precizat el.
 
Kremlinul, fără a confirma o  anexare iminentă a regiunilor ocupate din sudul Ucrainei, a indicat că „voinţa poporului” va decide dacă Herson se alătură Rusiei.
 
Forţele ruse au capturat oraşul-port sudic Herson, un coridor terestru cheie pentru a conecta Rusia continentală de Crimeea anexată, la scurt timp după invadarea Ucrainei la sfârşitul lunii februarie.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările