Adevărul Live: Motorul franco-german: o şansă pentru Europa?

Motorul franco-german: o şansă pentru Europa?

Este o întrebare legitimă deoarece, pe fond, discutăm despre propunerea „refundamentării proiectului european“ anunţată ca proiect comun de cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Emmanuel Macron.


INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

 
O iniţiativă care trebuie evaluată şi din perspectiva deciziilor de ieri de la Summitul extraordinar NATO. Se intră, la modul cel mai evident, în construcţia unor noi jocuri de putere şi influenţă, cu actori din ce în ce mai decişi să-şi caute urgent locul în ceea ce va fi noua geografie de putere a Europei, a spaţiului euro-atlantic şi a lumii. Unde ne situăm, în ce măsură toate acestea ne sunt sau nu favorabile, cum am putea să folosim nou context pentru a juca cât mai aproape de centrul acesta nou de putere care se desenează?
 
Iată tema emisiunii pe care, începând cu ora 14, o puteţi urmări pe Adevărul LIVE, discuţie moderată de jurnalistul Cristian Unteanu care-l are ca invitat pe generalul Ioan Talpeş, fost director al Serviciului de Informaţii Externe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: