Activitatea Suveranului Pontif  nu va fi afectată de faptul că şi-a pierdut un plămân

Activitatea
Suveranului Pontif  nu va fi afectată de faptul că şi-a pierdut un plămân

Jorge Bergoglio, noul Papă

Noul Papă şi-a pierdut un plămân în urma unei infecţii în adolescenţă, însă experţii medicali afirmă că acesta nu a limitat cel mai probabil energia şi acţiunile pontifului în vârstă de 76 de ani şi nu ar trebui sã îi facă probleme pe viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cardinalul Jorge Mario Bergoglio din Buenos Aires, care va fi cunoscut ca Papa Francisc, pare să fie în putere şi sănătos şi ar trebui să aibă capacitatea pulmonară aproape de normal, a declarat doctorul Zeb Mosenifar, un expert pneumolog la Cedars Sinai Medical Center din Los Angeles.

„Fără să îl văd sau să îl consult, pot spune cu uşurinţă că funcţionează la 85 sau 90 la sută din capacitatea cuiva de vârsta sa care are ambii plămâni şi nu s-a îngrijit atât de bine“, a declarat Mosenifar.

Noul Papă şi-a pierdut probabil plămânul cu peste 50 de ani în urmă, într-o vreme când infecţiile fungice sau pneumonia erau tratate pe cale chirurgicală, deoarece antibioticele nu erau disponibile pe arie largă. Însă plămânul său sănătos a crescut cel mai probabil şi s-a extins pentru a acoperi capacitatea pulmonară aproape de normal într-un an sau doi, a declarat Mosenifar.

Plămânii umani au o capacitate peste limita normală, motiv pentru care doctorii folosesc de obicei un singur plămân pentru transplanturi. Există între 30.000 şi 40.000 de pacienţi în SUA care trăiesc cu un singur plămân în urma unui transplant şi alte mii care au pierdut un plămân în urma unor boli sau traume, a mai declarat Mosenifar.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările