Actele româneşti sunt preferate de reţelele care falsifică documente pentru refugiaţii din Grecia

Actele româneşti sunt preferate de reţelele care falsifică documente pentru refugiaţii din Grecia

Mii de refugiaţi din zonele de conflict fac orice pentru a ajunge în Occident

Reţelele de falsificare de documente pentru refugiaţii ajunşi în Grecia preferă să copieze acte româneşti sau italiene, pentru că au mai puţine elemente de securitate, relatează RTL Belgia, preluată de news.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 Jurnaliştii belgieni s-au infiltrat într-o reţea de falsificare de documente, vândute apoi refugiaţilor pe străzile din Atena.
 
Actele false sunt la mare căutare în această perioadă, după ce mai multe ţări balcanice, inclusiv Macedonia, au decis să nu mai permită accesul refugiaţilor fără documente de identitate.
 
“Cărţile de identitate italiene sau cărţile de identitate româneşti dispun de mai puţine măsuri de securitate” decât actele emise de alte ţări, explică un poliţist grec, care analizează paşapoarte false obţinute de la traficanţi de pe străzile Atenei.
 
Documentele se vând la colţ de stradă în capitala elenă sau chiar în mici magazine, pe sub mână. Falsurile mai puţin reuşite şi la care ţara de origine nu poate fi aleasă costă circa 300 de euro.
 
Există, însă, şi paşapoarte la care codul de bare de autentic, deci poate fi scanat fără probleme la orice punct de trecere a frontierei, şi la care cipul a fost schimbat, astfel încât amprentele şi fotografia înregistrate să corespundă cumpărătorului. Acestea pot ajunge şi la 5.000 de euro.
 
Membrii uneia dintre bandele abordate de reporterii belgieni produc între 100 şi 200 de paşapoarte false pe săptămână, în funcţie de comenzi. Ei oferă inclusiv pachete complete de documente pentru Germania, ce conţin paşaport, permis de conducere şi carte de identitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările