Accident urmat de un protest uriaş: locuitorii Veneţiei nu mai vor pacheboturi în laguna lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de persoane au manifestat sâmbătă la Veneţia pentru a cere interzicerea trecerii navelor de mari dimensiuni prin celebra lor lagună, protestul având loc la o săptămână de la accidentul produs între un pachebot şi o ambarcaţiune turistică, relatează AFP.

Cortegiul, format din 5.000-6.000 de persoane, a străbătut centrul istoric cu mesajul „Fără nave mari în lagună“. Zeci de ambarcaţiuni cu rame sau cu motor au luat parte la manifestaţie.

„Pacheboturile nu trebuie să intre în lagună. Sunt incompatibile cu echilibrul ecosistemului“, a declarat Gianfranco Bettin, preşedintele zonei Marghera, portul industrial al Veneţiei.

Organizată la apelul Comitetului „No Grandi Navi“ („Nu marilor nave“), manifestaţia a început din „Zattere“, o stradă cu vedere la canalul Giudecca şi în apropierea căreia s-a produs accidentul de acum o săptămână soldat cu patru răniţi (video mai jos).

În urma accidentului, ministrul Transporturilor Danilo Toninelli (Mişcarea Cinci Statele, antisistem) a declarat că va găsi până la sfârşitul lui iunie o soluţie de a îndepărta marile nave de Giudecca şi de Piaţa San Marco.

Cea mai mare navă intrată în lagună este MSC Divina, un pachebot de 333 de metri lungime şi 139.000 de tone.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite