Accesul solicitanţilor de azil la piscină, interzis într-un oraş din vestul Germaniei. Mai multe femei s-au plâns de hărţuire sexuală

Accesul solicitanţilor de azil la piscină, interzis
într-un oraş din vestul Germaniei. Mai multe femei s-au plâns de hărţuire sexuală

FOTO Le Point

Autorităţile din Bornheim, un oraş din landul Renania de Nord-Westfalia, au interzis accesul solicitanţilor de azil la o piscină municipală acoperită, după ce mai multe femei s-au plâns că au fost hărţuite sexual.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeile s-au plâns că au fost hărţuite sexual de către solicitanţi de azil de sex masculin care locuiesc într-un motel din apropiere. Iniţial, solicitanţii de azil au primit acces la piscină în cadrul unui pachet de prestaţii oferit pentru perioada în care aşteaptă să primească rezidenţa, relatează agenţia DPA, citată de Mediafax.

Germania a devenit mai sensibilă la cazurile de comportament abuziv, după scandalul agresiunilor sexuale comise în noaptea de Revelion la Koln.

Markus Schnapka, însărcinat cu protecţia socială, a precizat că niciunul dintre incidentele acuzate la piscină nu este de natură penală, însă atât personalul piscinei, cât şi un număr tot mai mare de femei au protestat faţă de comportamentul bărbaţilor.

Solicitanţii de azil vor fi primiţi din nou la piscină după ce-şi revizuiesc comportamentul. Schnapka a mai declarat că bărbaţii respectivi au înţeles de ce au primit această interdicţie.

„Atunci când lucrătorii noştri sociali ne vor spune că au înţeles mesajul, vom anula măsura“, a anunţat Schnapka, potrivit DPA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările