A fost identificat al doilea suspect în cazul Skripal - doctorul Alexander Mişkin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul de investigaţii Bellingcat susţine că l-a identificat pe cel de-al doilea suspect în cazul Skripal, care a călătorit în Salisbury cu pseudonimul „Alexander Petrov”. El ar fi, în realitate, un medic militar care lucrează pentru Serviciului rus de Informaţii (GRU).

Luna trecută, site-ul l-a identificat pe primul suspect ca fiind Anatoli Cepiga, afirmaţie respinsă ulterior de oficialităţile din Rusia.

Potrivit jurnaliştilor de investigaţie, cel de-al doilea suspect, care a călătorit până în Salisbury cu un nume fals (Alexander Petrov), ar fi de fapt doctorul Alexander Yevgenyevich Mişkin, un medic militar pregătit de GRU. Pentru idenfificarea sa, Bellingcat a folosit mai multe surse, mărturii de la persoane care îl cunoşteau pe Mişkin, precum şi copii ale buletinului şi o copie scanată a paşaportului.

Mişkin ar fi fost recrutat de către serviciile ruse în timp ce îţi terminat studiile medicale, făcând apoi mai multe drumuri până în Ucraina, printre care şi în timpul tensiunilor din decembrie 2013.

Deşi nu se cunoaşte gradul militar al lui Mişkin, bazându-se pe gradul cu care a absolvit Academia Medicală Militară, Bellingcat explică că acesta ar putea fi un Colonel. 

Site-ul de investigaţii mai relatează că marţi va publica un articol mai pe larg în care va dezvălui metoda prin care l-a identificat pe Mişkin, precum şi testimoniale de la persoane care l-au cunoscut.

La câteva ore de la publicarea dezvăluirea idendităţii lui Mişkin, poliţia londoneză a emis un comunicat de presă în care a explicat că nu va comenta în privinţa identităţii celor doi bărbaţi suspectaţi că l-au otrăvit pe Skripal.

„Nu vom comenta speculaţiile privind identităţile lor”, au precizat forţele de ordine, citat de Reuters.

Acestea din urmă au confirmat anterior că cei doi bărbaţi - „Alexander Petrov” şi „Ruslan Boşirov” s-ar fi putut folosi de nume false şi au făcut un apel la populaţie pentru mai multe informaţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite