Ţigăncuşa de 12 ani mai inteligentă ca Einstein şi Hawking

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicole Barr (centru) de 12 ani a înregistrat un scor IQ mai mare ca Albert Einstein şi Stephen Hawking FOTO costaflavor.blogspot.com
Nicole Barr (centru) de 12 ani a înregistrat un scor IQ mai mare ca Albert Einstein şi Stephen Hawking FOTO costaflavor.blogspot.com

O fetiţă de 12 ani, din Marea Britanie, care locuieşte într-o caravană împreună cu tatăl şi cu sora mai mică, a înregistrat la ultimele teste un IQ mai mare decât Stephen Hawking şi Albert Einstein. Reuşitele fiicei, spune tatăl, vorbesc despre comunitatea ţigănească. „Este bine să auzi şi ceva bun despre noi la ştiri“, spune James Barr, tatăl fetiţei.

Nicole Barr, o fetiţă de 12 ani din Harlow, Anglia, a înregistrat un scor de 162 la un test de IQ recent, notează publicaţia „Western Daily Press“. Astfel, fetiţa a ajuns în rând cu cei mai inteligenţi oameni din lume.

Când am descoperit că am un scor atât de mare, a fost complet neaşteptat. Am fost şocată“, spune Nicole, care urmează cursurile Academiei Burnt Mill, şi care îşi doreşte să devină medic.

„Mi-aduc aminte când eram în şcoala primară şi când eram înger într-o piesă de teatru. O altă fetiţă juca rolul celuilalt înger, şi nu s-a prezentat, aşa că am învăţat şi replicile ei“, a declarat Nicole pentru „Daily Press“.

James Barr spune că reuşitele fetiţei lui „vorbesc despre comunitatea ţigănească“. „Este bine să fim la ştiri pentru ceva bun. Asta arată că nu contează de unde vii, oricine poate fi un geniu academic“, spune James. Nicole, tatăl ei şi sora vitregă în vârstă de trei luni locuiesc într-o caravană. 

Un purtător de cuvânt al societăţii internaţionale Mensa spune că IQ-ul lui Nicole „o plasează lejer în cei 1% din populaţie“. „Doar copiii pot obţine un scor mai mare de 161, acesta fiind numărul maxim pentru un adult. Testul este ajustat pentru copii. Deşi un scor de 162 nu este unic, este totuşi unul foarte rar“, explică Ann Clarkson, purtător de cuvânt al Mensa.

La nivel mondial, în Mensa, există 110.000 de membri, dar doar 8% din aceştia au vârsta sub 16 ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite