Ţările UE, favorabile unui grup de lucru pentru un mecanism UE de monitorizare a statului de drept

Ţările UE, favorabile unui grup de lucru pentru un mecanism UE de monitorizare a statului de drept

Didier Reynders, ministrul de Externe al Belgiei, a vorbit marţi despre dorinţa mai multor ţări din UE de a construi un mecanism care să supravegheze situaţia democraţiei

Marţi, peste 20 de ţări membre ale Uniunii Europene şi-au exprimat acordul în ce priveşte înfiinţarea unui grup de lucru care să dezbată posibilitatea instituirii unui mecanism al Uniunii Europene care să monitorizeze starea statului de drept, o iniţiativă care ar putea viza direct România, Ungaria şi Polonia.

Ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, a declarat astăzi, potrivit Reuters, că cele mai multe ţări UE au fost de acord cu propunerea de înfiinţare a unui grup de lucru care să analizeze, înainte de toate, constituirea unui mecanism al Uniunii Europene de supraveghere a statului de drept, a stării democraţiei şi a principiilor fundamentale comunitare. Acesta a propus proiectul împreună cu Michael Roth, ministrul german al Afacerilor Europene. 

„Există o foarte largă majoritate a statelor membre - peste 20 - care sunt de acord cu principiile propuse deja în urmă cu trei ani în Consiliul UE“, a explicat Reynders.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: