Şeful NATO critică intenţia Turcia de a cumpăra rachete din China

Şeful NATO critică intenţia Turcia de a cumpăra rachete din China

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a exprimat preocupare în legătură cu intenţia Turciei de a fabrica rachete împreună cu o companie chineză, îndemnând Ankara să opteze pentru un sistem compatibil cu cel al Alianţei Nord-Atlantice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Turcia a anunţat intenţia de a încheia un contract în valoare de 3,4 miliarde de dolari cu o firmă chineză care este supusă sancţiunilor americane.

Statele Unite au exprimat preocupări grave în legătură cu intenţia Turciei, argumentând că sistemul de rachete chinez nu este compatibil cu cel al NATO.

"Ceea ce este important pentru noi este ca sistemul achiziţionat de un stat membru să fie compatibil cu cel al altor state. Aştept ca Turcia să îndeplinească această condiţie, care ţine de apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică", a reacţionat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, citat de Reuters.

Ministerul turc al Apărării a anunţat că ar prefera achiziţionarea unui sistem de rachete de tip FD-2000, care ar urma să fie fabricat împreună cu firma China Precision Machinery Import and Export Corp (CPMIEC).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările