Şeful diplomaţiei irlandeze, despre manevrele navale ale Rusiei în apropierea ţării sale: „Nu sunt binevenite”

Şeful diplomaţiei irlandeze, despre manevrele navale ale Rusiei în apropierea ţării sale: „Nu sunt binevenite”

Simon Coveney FOTO EPA-EFE

În timp ce Londra îşi retrage personalul diplomatic din calea unei potenţiale ofensive militare a Moscovei, Marina Rusă plănuieşte să facă exerciţii în apele internaţionale din apropierea Irlandei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dublinul a fost informat deja de reprezentantanţa diplomatică rusă în legătură cu efectuarea unor manevre navale la 240 de coasta de sud-vest a Irlandei. Ministrul irlandez de Externe Simon Coveney s-a împotrivit acestui plan.

„Noi nu avem puterea să prevenim aceasta, dar i-am spus clar ambasadorului rus în Irlanda că acest lucru nu este binevenit”, a declarat Coveney.

„Nu este momentul pentru a creşte activitatea militară şi tensiunea în contextul a ceea ce se întâmplă cu şi în Ucraina în acest moment”, a adăugat şeful diplomaţiei irlandeze.

Moscova a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că marina sa va organiza exerciţii ample, de la Pacific până la Atlantic. Este vorba de cea mai recentă demonstraţie de forţă pe fondul creşterii activităţii militare la graniţa cu Ucraina şi a tensiunilor cu Occidentul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările