Şeful de cabinet al Angelei Merkel: Germania ar putea ajunge din nou la 100.000 de cazuri de coronavirus pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel in Bundestag FOTO EPA-EFE
Angela Merkel in Bundestag FOTO EPA-EFE

Şeful de cabinet al cancelarului german Angela Merkel avertizează că numărul de cazuri noi de coronavirus în Germania ar putea depăşi din nou 100.000 pe zi în aproximativ două luni, dacă nu se vaccinează mai mulţi oameni. El a mai spus că vor exista restricţii pentru cei care nu se vaccinează.

După o scădere constantă timp de aproximativ 2 luni, numărul de cazuri noi de coronavirus a început să crească din nou în Germania, de la începutul lui iulie. Principalul motiv fiind răspândirea variantei Delta a virusului.

Şeful de cabinet al Angelei Merkel, Helge Braun, a declarat pentru publicaţia Bild că noile cazuri au crescut cu 60% pe săptămână, chiar dacă aproape jumătate din populaţie este vaccinată complet.„Dacă varianta Delta continuă să se răspândească cu aceeaşi viteză şi nu facem nimic pentru a creşte masiv rata vaccinării sau să ne schimbăm comportamentul, vom ajunge la o incidenţă de 850 de cazuri la 100.000 de locuitori în doar nouă săptămâni„, a declarat el, potrivit Reuters, citat de Digi24. 

Această incidenţă ar însemna aproximativ 100.000 de cazuri noi pe zi, a precizat el, adăugând că acest lucru va conduce la carantinarea oamenilor şi haos în economie. „Asta înseamnă că unele lucruri, precum mersul la restaurant, la cinema sau pe stadion, ar putea fi restricţionate pentru cei nevaccinaţi, pentru că riscul este prea mare”, a mai completat el.

În Germania, proximativ 60% din cei 83 de milioane de oameni au primit prima doză dintr-un vaccin anti-COVID, iar aproape jumătate (48%) sunt complet vaccinaţi.

Angela Merkel a declarat în repetate rânduri că vaccinarea nu va fi obligatorie, iar comentariile făcute de şeful său de cabinet au stârnit o dezbatere vie, unii politicienii susţinându-l, în vreme ce alţii s-au declarat împotriva celor spuse de el. Un opozant al afirmaţiilor sale este Armin Laschet, prezumtivul succesor al Angelei Merkel în funcţia de cancelar. El a spus pentru ZDF că nu crede în vaccinarea obligatorie sau „în a pune presiune indirectă asupra oamenilor”. El a adăugat că există conform căreia „trebuie să fii testat, vaccinat sau să fi trecut prin boală”, despre care spune că este un „pincipiu bun”. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite