Şeful Agenţiei Germane de Mediu: Gazoductul Nord Stream 2 ar putea deveni depăşit în curând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nord Stream 2 FOTO EPA-EFE
Nord Stream 2 FOTO EPA-EFE

Gazoductul Nord Stream 2, menit să transporte gaze naturale din Rusia direct în Germania pe sub Marea Baltică, ar putea deveni depăşit în curând, a apreciat luni un înalt responsabil german pentru mediu.

„S-ar putea ca Nord Stream 2 să devină rapid un fel de dinozaur printre proiectele energetice, pentru că noi vrem să ajungem la zero emisii către 2045”, a declarat preşedintele Agenţiei Germane de Mediu (UBA), Dirk Messner, pentru grupul media RND, preluat de DPA şi Agerpres.

Conducta Nord Stream 2, care este aproape finalizată, urmează să transporte gaze naturale din Rusia în Germania pe sub Marea Baltică, ocolind Ucraina.

Această conductă de gaze este de mult timp o sursă de tensiuni între Germania şi SUA, deoarece Washingtonul o vede drept un risc în materie de securitate prin creşterea dependenţei energetice a Europei faţă de Rusia. Polonia şi Ucraina emit la rândul lor avertismente în acest sens, în timp ce Germania dă asigurări că nu va fi cazul.

Potrivit lui Messner, Germania ar trebui să urmărească obiective ambiţioase în domeniul protecţiei mediului.

„În toate sectoarele în care survin emisii, trebuie să accelerăm punerea în practică a unor obiective ambiţioase. Aceasta vizează în primul rând sistemul energetic, sistemul de transport, oraşele noastre, industria noastră, agricultura noastră, consumul nostru”, a spus oficialul german.

Messner a pledat pentru o utilizare mai extinsă a energiei regenerabile, cum ar fi panourile cu celule fotovoltaice, care au capacitatea de a capta lumina solară şi de a o converti în energie electrică, notează DPA, potrivit Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite