Şeful administraţiei militare din Doneţk îi îndeamnă pe cei 350.000 de civili să plece: „Destinul întregii ţări va fi decis de regiunea Doneţk”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Şeful administraţiei militare regionale din Doneţk i-a îndemnat pe cei 350.000 de civili să evacueze regiunea în contextul unei iminente ofensive ruse, relatează The Guardian.

Apelul vine la o zi după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat victorie prin ocuparea provinciei vecine Lugansk, din estul ţării.

În prezent, există supoziţia că Rusia intenţionează să intensifice ofensiva din Doneţk. Astfel, autorităţile i-au îndemnat pe cei peste un sfert de milion de locuitori să evacueze regiunea.

Şeful administraţiei militare regionale Doneţk, Pavlo Kirilenko, a declarat că evacuarea celor 350.000 de oameni rămaşi în provincia Doneţk este necesară pentru a salva vieţi şi pentru a permite armatei ucrainene să apere mai bine oraşele de avansul rusesc.

„Destinul întregii ţări va fi decis de regiunea Doneţk. Odată ce vor fi mai puţini oameni, ne vom putea concentra mai mult asupra inamicului nostru şi ne vom putea îndeplini principalele sarcini”, a afirmat Kirilenko.

Un alt oraş din regiunea Doneţk a fost bombardat continuu în cursul zilei de marţi.

Primarul Vadim Liakh a declarat pe Facebook că ”obuzele masive” au lovit Slovianskul şi i-a îndemnat pe locuitori cu câteva ore mai devreme să evacueze, sfătuindu-i să se ducă în adăposturi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite