Şefa noii Comisii Europene începe astăzi interviurile candidaţilor pentru un portofoliu de comisar european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinta desemnată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen începe astăzi interviurile cu candidaţii pentru un portofoliu de comisar european, dar nu va anunţa programul interviurilor sau numele celor cu care a discuta, pentru că aceste nume se pot schimba, a precizat un oficial european, citat de Politico.eu.

Canditatul Poloniei, Krzysztof Szczerski, s-a retras deja după ce ţării sale i s-a oferit portofoliul agriculturii. „Este un portofoliul atât de important pentru Polonia încât ar trebui să revină cuiva care s-a ocupat o viaţă întreagă de problemele agriculturii”, a explicat Szczerski, care a fost între timp înlocuit cu Janusz Wojciechowski, membru al Curţii Europene de Audit. 

Franţa şi Italia sunt ultimele ţări care nu au înaintat candidaţi: candidaţii Franţei vor fi anunţaţi marţi, a declarat preşedintele Emmanuel Macron. În cazul Italiei s-ar mai putea întârzia, din cauza crizei guvernamentale.

România a trimis la Bruxelles două nume de posibili comisari europeni, Dan Nica şi Rovana Plumb, amândoi eurodeputaţi ai PSD.

Potrivit unor surse politice, România ar vrea să primească portofoliul Mediu, Energie sau Transporturi pentru unul din cei doi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite