Şapte bombe din al Doilea Război Mondial, dezamorsate pe locul unde va fi construită fabrica Tesla din Europa

Şapte bombe din al Doilea Război Mondial, dezamorsate pe locul unde va fi construită fabrica Tesla din Europa

Un utilaj lucrează pentru amenajarea unui drum în zona unde va fi construită fabrica Tesla din Germania Foto EPA EFE

Poliţia germană a anunţat duminică că geniştii au neutralizat şapte bombe din al Doilea Război Mondial pe locul unde va urma să fie amplasată uzina europeană a constructorului american de automobile Tesla, în apropiere de Berlin, scrie AFP.

Operaţiunea de dezamorsare s-a desfăşurat "fără nicio problemă", a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei pentru agenţia de presă DPA. 

Bombele erau relativ mici şi au fost lansate de bombardiere americane în timpul conflictului. 

Constructorul de maşini electrice Tesla a cumpărat săptămâna trecută un teren de 300 de hectare în Gruenheide, în estul Berlinului, pentru 40,9 milioane de euro. 

Tesla are în vedere ca uzina, prima în Europa, să înceapă să funcţioneze în 2021 şi va produce la capacitate maximă 500.000 de vehicule pe an, între care SUV Model Y şi Model 3.

Proiectul a fost criticat din cauza localizării sale într-o zonă împădurită, criticii afirmând că operaţiunea de despădurire ar putea să afecteze fauna locală şi aprovizionarea aici cu apă potabilă. 

Patronul Tesla Elon Musk a afirmat că nu este vorba despre o zonă împădurită în mod natural şi că uzina va ocupa aici doar "o mică parte". 

Grupul, înfiinţat în 2003, a avansat în producţia de maşini electrice, considerată, împreună cu vehiculele autonome, drept viitorul pentru automobile în momentul în care politicile de mediu au fost înăsprite în toată lumea. 

Dacă primele maşini - Model S, SUV Model X - sunt scumpe, Tesla s-a lansat în producţia de masă cu Model 3, al cărui preţ de bază este 35.000 de dolari, sumă care poate atrage clasa de mijloc. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările