Întâlnire John Kerry - Serghei Lavrov, duminică, la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de Stat american John Kerry se va întâlni duminică, la Paris, cu omologul său rus Serghei Lavrov, pentru a discuta criza din Ucraina, a anunţat sâmbătă Departamentul de Stat american, citat de Agence France Presse.

„Întâlnirea va avea loc mâine (duminică) seara, la Paris”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jen Psaki, în timpul unei escale a avionului şefului diplomaţiei de la Washington.

Anterior, Jen Psaki a anunţat că secretarul de Stat, care intenţiona să se întoarcă la Washington după ce a părăsit Arabia Saudită, a decis, într-o schimbare de program de ultim minut, să se deplaseze la Paris pentru o eventuală întâlnire, la Paris, cu Lavrov.

Întâlnirea între Kerry şi Lavrov are loc în contextul unei convorbiri telefonice, vineri, între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Barack Obama, care au convenit că situaţia din Ucraina trebuie să fie discutată ministerelor de Externe ale ambelor state şi a făcut apel la „stabilizarea” situaţiei.

În plus, Lavrov a declarat că anumite puncte de vedere Rusiei şi statelor occidentale sunt asemănătoare, ceea ce deschide posibilitatea „unei iniţiatove commune”.

În urmă cu aproape o săptămână, pe 23 martie, miniştrii de Externe ai Ucrainei şi Rusiei au convenit, în urma reuniunii oficiale de la Haga dedicată securităţii nucleare, să evite o escaladare a conflictului în Crimeea, în estul şi în sudul Ucraineai, potrivit agenţiei Ukrinform.

Diplomatul rus a oferit asigurări că ţara sa nu intenţionează să utilizeze forţele armate în regiunile din estul şi sudul Ucrainei. Totodată, Serghei Lavrov s-a arătat dispus asupra unor organizări bilaterale între şefii ministerelor de Externe şi de Apărare în cazul unei situaţii mai tensionate, a informat ministrul ucrainean de Externe.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite