Încurajat de victoria istorică obţinută în alegeri, Boris Johnson îşi doreşte Brexitul până la Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii britanici vor vota înainte de Crăciun acordul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, a anunţat, sâmbătă, premierul conservator Boris Johnson, relatează DPA.

„Vom duce Brexitul la bun sfârşit“, a declarat Johnson în cadrul unei adunări la Sedgefield, în nord-estul Angliei, unde conservatorii au obţinut o victorie istorică.

„Avem sprijin de sută la sută şi putem realiza Brexitul înainte de Crăciun“, a adăugat el.

Adoptarea acordului, care permite Marii Britanii să părăsească UE la 31 ianuarie, ar urma să fie o formalitate, după victoria conservatorilor la alegerile de joi.

Premierul a mai promis să construiască un „Guvern conservator de uniune, un Guvern al poporului“.

„Alegerile de joi au schimbat viitorul ţării noastre“, a mai spus Johnson.

Partidul Conservator (Tories) al premierului britanic în exerciţiu Boris Johnson a obţinut o majoritate absolută de 365 din cele 650 de mandate din Camera Comunelor, cu 48 mai multe faţă de scrutinul din 2017, o victorie istorică în alegerile legislative de joi, potrivit rezultatelor definitive.

Potrivit acestor rezultate definitive, Partidul Laburist (Labour) a pierdut 59 de mandate faţă de alegerile trecute şi a obţinut 203 locuri în Camera inferioară a Parlamentului britanic.

Partidul Naţional Scoţian (SNP, separatist) a obţinut 48 demandate (cu 13 mai multe faţă de alegerile din 2017), Partidul Liberal Democrat (Lib-dem) 11 (cu unul mai puţin), micul partid unionist iralndez DUP a obţinut opt mandate (cu două mai puţine), iar celalte formaţiuni 15 mandate (cu două mai multe decât în 2017).

Prezenţa la vot a fost de 67,3%.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite