În perspectiva Brexitului, tot mai mulţi britanici solicită cetăţenia Irlandei

În perspectiva Brexitului, tot mai mulţi britanici solicită cetăţenia Irlandei

Steagul Irlandei Captură YouTube

După votul pentru ieşirea Marii Britanii din UE, Irlanda a înregistrat o dublare a numărului britanicilor care-i solicită cetăţenia.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 2015, 46.229 de britanici au cerut cetăţenia Irlandei. După referendumul din 23 iunie 2016, numărul lor a crescut considerabil. Astfel, potrivit unor date ale autorităţilor irlandeze citate de DPA şi preluate de Agerpres în pagina electronică, 80.752 de britanici au solicitat în 2017 cetăţania Irlandei.

Tendinţa se menţine în acest an, în primele şase luni fiind înregistrate deja 44.962 de cereri, precizează Press Associaton, potrivit Agerpres.

Irlanda, membră UE, permite dubla cetăţenie, iar britanicii cu bunici sau părinţi din această ţară o pot solicita. Potrivit autorităţilor, cel puţin 10% din populaţia Marii Britanii poate cere cetăţenia Irlandei.

Ieşirea Marii Britanii din UE este prevăzută să aibă loc la 29 martie 2019. Londra şi Bruxellesul sunt în căutarea unui acord asupra termenilor „divorţului“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările