În pelerinajul El camino de Santiago, pentru a dărui ghiozdane copiilor din România. INTERVIU cu Larissa Tirle, antreprenor din Bruxelles

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Larisa Tirle

Originară din Satu Mare, Larissa Tirle a sosit în Belgia acum 12 ani, pentru studii de ştiinţe politice şi s-a stabilit la Bruxelles, unde are propria companie de resurse umane, specializată pe mediul evenimentelor politice.

Pasionată de călătorii, anul acesta va parcurge celebrul pelerinaj El camino de Santiago, ocazie cu care susine şi un proiect umanitar. Să îţi îndeplineşti un vis şi, în acelaşi timp, să ajuţi la îndeplinirea viselor altor oameni, iată o definiţie foarte frumoasă a acestui drum al spiritualităţii.

Ciprian Apetrei : Ce va motivează pentru a face acest pelerinaj?

 Larissa Tirle: Doresc să fac acest pelerinaj de peste 10 ani iar în acest timp motivele s-au adunat bineînţeles şi ele. Fiind un pelerinaj religios la bază partea spirituală este foarte importantă, însă mă motivează şi aspectul fizic, moral şi personal.

Cum va pregătiţi pentru acest efort? În ce constă exact pelerinajul?

L.T: Am început pregătirea concretă în februarie acest an prin a alerga în mod constant şi a parcurge distanţe mari pe jos. Sunt foarte norocoasă deoarece locuiesc într-o zona chiar lângă Forest de Soignes iar în perioada pandemiei am reuşit să îmi conţinu antrenamentul zilnic fără oprire.

Pelerinajul costă în a parcurge pe jos 790 de km, o medie de 25 de km pe zi, timp de o luna având cu sine doar un rucsac cu două rânduri de haine şi produse de igienă. Dificultatea terenului nu este ridicată însă durata şi posibilitatea rănilor din cauza mersului fac acest pelerinaj mai dificil. Camino Frances, cel mai popular drum de pelerinaj din toate timpurile, are punctul de pornire la St. Jean Pied de Port (Franţa), şi apoi traversează Spania prin oraşele Pamplona, Longrono, Burgos, Leon, Saaria.

Susţineţi un proiect umanitar, cu această ocazie. Cum de aţi ales cauza Ghiozdanului şi în ce constă campania pe care ne invitaţi să o sprijinim?

dd

L.T: Provocarea Ghiozdanul este o campanie, prin intermediul căruia împreună cu colegii mei de la Unite in Good şi bineînţeles toţi donatorii am ajutat peste 500 de copii cu ghiozdane complet echipate pentru noul an şcolar în scopul de a evita abandonul şcolar. Unite în Good porneşte de la idea că uniţi putem face bine iar parteneriatul cu ECRU întăreşte această unitate între românii de pretutindeni, din ţară, din comunităţile istorice şi din "diaspora" economică.

La un moment dat în timpul pandemiei perspectiva de a merge anul aceste într-un pelerinaj a fost aproape nulă iar atunci am promis că dacă voi reuşi să merg am să folosesc acest pelerinaj pentru a ajuta pe alţii. Faptul de a avea un rucsac complet echipat cu mine în această aventură m-a făcut să îmi amintesc de toţi acei copii care nu vor reuşi să aibă ce au nevoie în acest nou an şcolar, deci mi s-a părut evident să fac legătura între cele două experinţe.

Veţi ţine un jurnal de călătorie? Îl vom putea citi în timpul drumului sau îl veţi publica după aceea?

 L.T: Da, voi ţine un jurnal online prin intermediul paginei de Facebook Unite în Good cu scopul de a permite tuturor celor care din diferite motive nu pot să plece în aventurile lor acest an ori pur şi simplu doresc să trăiască cu mine această călătorie şi bineînţeles unul personal pe care încă nu ştiu dacă voi fi vreodată pregătită să îl public.

Un gând pentru cei care îşi doresc să facă şi ei aceast pelerinaj?

L.T: Să iasă din zona lor de comfort şi să nu amâne ceea ce îşi doresc să facă, deoarece nu ştim niciodată ce ne rezervă ziua de mâine. Cred că toţi suntem capabili de mult mai mult decât ne imaginăm iar viaţă merită trăită din plin.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite