Coronavirus: În Olanda au murit cel puţin 10.000 de persoane, deşi cifrele oficiale arată mult mai puţine decese. Noile cazuri cresc dramatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Test coronavirus Olanda FOTO EPA-EFE
Test coronavirus Olanda FOTO EPA-EFE

În Olanda au murit cu câteva mii de persoane mai mult decât cifrele raportate oficial, potrivit datelor oferite joi de Agenţia de statistică olandeză, relatează Reuters.

Autorităţile sanitare din Olanda raportaseră până miercuri un total de 6.406 decese asociate COVID-19, dar numărul persoanelor care au murit de COVID-19 este de fapt mai mare.

Cel puţin 10.000 de persoane din ţara cu 17 milioane de locuitori ar fi murit din cauza COVID-19 în timpul primului val de infectări, în perioada cuprinsă între martie şi iunie, arată Statistics Netherlands (CBS), scrie Hotnews.

Motivul discrepanţei ar fi că testele pozitive unor persoane care ulterior au murit nu au fost raportate  autorităţilor sanitare, a declarat agenţia de statistică.

Din cele 10.067 de cazuri de deces, 7.797 au fost persoane confirmate prin teste, în timp ce restul de 2.270 sunt cazuri de moarte probabilă din cauza COVID-19.

Noul coronavirus a provocat în perioada 2 martie-10 mai cu aproximativ 9.000 mai multe decese decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă într-un an obişnuit, a precizat CBS, cu un vârf de peste 6.000 de decese asociate COVID-19 în aprilie.

Olanda a înregistrat număr-record de infectări în această săptămână, cu peste 3.000 de cazuri într-o singură zi pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite