În jur de 2.500 de kadîroviţi au participat la războiul din Ucraina. În afară de a-i fura şi tortura pe civilii ucraineni, i-au lăsat fără pradă şi pe soldaţii ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Telegram
FOTO Telegram

Aproximativ 2.500 de soldaţi ai liderului cecen Kadîirov au luat parte la războiul rusesc împotriva Ucrainei. Aşa-numiţii „Kadîroviţi” au început să intre pe teritoriul Ucrainei în primele zile ale invaziei militare ruse. Sarcina principală a militanţilor a fost intimidarea şi genocidul ucrainenilor.

Fiind în al doilea eşalon al ofensivei, kadîroviţii au fost angajaţi în percheziţii de locuinţe, batjocorirea ostaticilor şi civililor şi jafuri, susţine Direcţia Principală de Informaţii a Ministerului Apărării.

”În ciuda antrenamentului, spiritului de luptă şi echipamentului luptătorilor TikTok ai lui Kadîrov, fiind chiar şi în afara zonei ostilităţilor active, din 2.500 de mercenari, aproximativ 100 au murit, aproximativ 300 au fost răniţi şi peste 60 au fugit din Ucraina cu arme şi muniţie”, au transmis serviciile secrete.

După ce trupele de ocupaţie ruse au început să sufere primele pierderi pe scară largă, kadîroviţilor li s-a dat sarcina de a opri unităţile ruşilor care încercau să se retragă, precum şi de a-i împuşca pe cei care au refuzat să lupte.

După ce au fost alungaţi de armata ucraineană de la Kiev şi Cernigov, kadiroviţii s-au mutat pe direcţiile Lugansk şi Mariupol. Acolo, militanţii au continuat să jefuiască şi să facă videoclipuri pe care le postează pe TikTok.

Serviciile de informaţii ucrainene au publicat o listă a militanţilor din Cecenia care au participat la războiul împotriva Ucrainei din martie-mai 2022. GUR a reamintit că toţi cei responsabili pentru crimele împotriva populaţiei civile din Ucraina vor fi traşi la răspundere.

Kadîroviţii sunt atât de puşi pe jaf încât fură chiar de la  armata rusă. Acest lucru este dovedit de o conversaţie telefonică a invadatorilor ruşi, care a fost interceptată de SBU.

Unul dintre soldaţii ruşi, aflat în regiunea Herson, se plânge prietenului său că cecenii i-au furat o armă.

Te-ar putea interesa şi:

Kadîroviţii, secta brutală de ceceni care-şi terorizează camarazii. Sunt acuzaţi că au executat soldaţi ruşi răniţi în Ucraina şi că au torturat civili la Bucea VIDEO

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite