În Irlanda de Nord, protestele continuă. Mai mult de 55 de poliţişti au fost răniţi în seria de manifestaţii. Câţi ani are cel mai tânăr protestatar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Autorităţile din Belfast s-au confruntat joi seară cu manifestanţii în zona Springfield Road din vestul oraşului. Protestatarii pro şi anti Brexit au fost dispersaţi cu tunuri de apă. Mai mult de 55 de poliţişti au fost răniţi până acum.

Grupurile de manifestanţi au aruncat cu pietre şi artificii între ei, dar au agresat şi forţele de ordine. 

Confruntările au şi o dimensiune religioasă, deoarece majoritatea naţionaliştilor catolici îşi doresc să aparţină spaţiului Uniunii Europene, conform Mediafax.

„Vorbim despre o mică minoritate de tineri, majoritatea tinerilor sunt copii buni, nu participă la astfel de activităţi. Dar lucrăm cu unii dintre liderii tinerilor care duc eforturi de sensibilizare cu ei. Deci este o problemă complexă”, a spus Sean Murray, lider al comunităţii naţonaliste din vestul Belfast.

Premierul britanic, Boris Johnson şi omologul său irlandez, Michael Martin au îndemnat aseară populaţia la calm. La acest apel a participat şi Biden, acesta provenind dintr-o familie irlandeză.

Manifestaţia nu a fost singulară, fiind a şaptea dintr-o serie de proteste nemaivăzute de ani buni, în Irlanda de Nord.

Până în acest moment au fost răniţi 55 de membri ai forţelor de ordine. Cel mai tânăr atacator reţinut de aceştia are doar 13 ani. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite