În Germania, salariul persoanelor nevaccinate şi plasate în carantină urmează să nu mai fie plătit de către Guvern de la 1 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 52 de milioane de persoane, reprezentând 63,4% din populaţia Germaniei, au fost vaccinate, Foto: Arhivă
Peste 52 de milioane de persoane, reprezentând 63,4% din populaţia Germaniei, au fost vaccinate, Foto: Arhivă

Salariile persoanelor nevaccinate împotriva Covid-19 nu vor mai fi acoperite de către Guvern, în Germania, în perioade de carantină - o decizie negociată cu landurile, care intră în vigoare de la 1 noiembrie, a anunţat, miercuri, ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, relatează AFP.

”Se spune uneori că ar fi vorba despre o presiune asupra persoanelor nevaccinate, însă eu cred că trebuie să vedem lucrurile altfel. Aceasta este o problemă de echitate”, a apreciat într-o confernţă de presă Jens Spahn. 

Până în prezent, persoanele plasate în carantină erau indemnizate în vederea unei compensări a pierderii veniturilor. 

Însă, mai multe landuri au pus deja capăt acestei practici. 

”Cei care se protejează pe ei şi îi protejează pe alţii prin vaccinare se întreabă, în mod justificat, de ce să plătească pentru cineva care se afla în vacanţă într-o zonă cu risc şi care, pentru că nu s-a vaccinat, trebuie plasat în carantină. De ce să plătească pentru o asemenea persoană?”, a justificat Spahn. 

”Atunci când oameni spun că este decizia lor liberă şi personală - iar aceasta rămâne decizia lor liberă şi personală - de a se vaccina sau nu, această decizie trebuie, de asemenea, să fie însoţită de responsabilitatea de a-şi asuma consecinţele financiare”, a subliniat ministrul Sănătăţii. 

Aproape jumătate dintre persoane chestionate în acest sens (48%) sunt împotriva suportării de către Gvern a acestei compensări a veniturilor, iar alţi 43% dintre respondenţi sunt în favoarea acesteia, arată un sondaj Yougov publicat luni. 

Peste 52 de milioane de persoane, reprezentând 63,4% din populaţia Germaniei, au fost vaccinate, până miercuri, cu două doze de vaccin împotriva covid-19. 

Guvernul Angelei Merkel întâmpină însă dificultăţi în accelerarea ritmului vaccinării.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite