În estul separatist al Ucrainei s-au intensificat luptele. Un spital din Doneţk a fost lovit de obuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spital din Doneţk, ciuruit de gloanţe
Spital din Doneţk, ciuruit de gloanţe

În ultimele 24 de ore, situaţia din sud-estul Ucrainei s-a degradat. Doi civili au fost ucişi în ultimele 24 de ore în estul separatist prorus din Ucraina şi un spital a fost lovit în bombardamente lansate în fief-ul rebelilor din Doneţk, potrivit primelor informaţii difuzate duminică de Kiev şi rebeli.

În total pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică forţele separatiste au deschis focul de 50 de ori, inclusiv cu folosirea armamentelor, care sunt interzise de acordurile de la Minsk, semnata la mijlocul lunii februarie, potrivit autorităţilor de la Kiev.

Insurgenţii au atacat poziţiile forţelor guvernamentale ucrainene din localităţile Avdeevka, Oîtnoe, Peski, Pervomaiskoe, Vodianoe, Krasnogorovka, Tonenikoe, Himik, Starognatovka, Verhenetroeţkoe şi Novoselovka.

Pe direcţia Doneţk, insurgenţii au intrat în luotă cu militarii ucraineni în regiunea localităţii Şirokino, Staniţa Luganskoe, Ciarmalîk şi Sciastie.

Serviciul de presă al Operaţiunii Antiteroriste (ATO),menţionează că zona de conflict este survolată de drone militare.

Un bărbat a fost ucis în bombardamente sâmbătă seara în districtul Kuibişevski din Doneţk şi o doctoriţă a fost rănită după ce un obuz a căzut pe spitalul N23, în acelaşi district, au anunţat surse ale rebelilor. Un bărbat a fost rănit la Makiivka, oraş situat la câţiva kilometri est de Doneţk care se află sub controlul rebelilor.

Unul dintre responsabilii militari separatişti, Eduard Basurin, a acuzat armata ucraineană că trage din Piski, localitate situată în apropiere de Doneţk, utilizând 'arme de calibru 152 mm'.

Armata ucraineană prooccidentală a anunţat moartea unui civil şi rănirea altora în cursul tirurilor ce au vizat localitatea Vodiané, în apropiere de aeroportul Doneţk, acuzându-i pe rebeli că utilizează „piese de artilerie de 152 şi 122 mm, precum şi un tanc“.

Armele de calibru peste 100 mm ar fi trebuit să fie retrase de pe linia de front în baza acordurilor de pace semnate la Minsk în februarie datorită medierii franco-germane, potrivit observatorilor OSCE prezenţi la faţa locului. În estul Ucrainei s-a înregistrat în ultimele zile o recrudescenţă a violenţelor ce survin pe fondul unui conflict ce a făcut peste 6.500 de morţi din aprilie 2014.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite