82% din adolescenţii spanioli, conectaţi la reţelele sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua generaţie de adolescenţi nu concepe viaţa fără reţele sociale Foto: muyinternet.com
Noua generaţie de adolescenţi nu concepe viaţa fără reţele sociale Foto: muyinternet.com

Doar aproximativ 3% din adolescenţii spanioli nu au auzit de Facebook. Experţii îi sfătuiesc pe părinţi să îşi facă şi ei conturi pe reţelele sociale, pentru a cunoaşte mai bine modul de folosire a acestora.

Femeie, utilizatoare Tuenti (o reţea de socializare spaniolă), cu mai mult de 100 de contacte, care se conectează de mai multe ori pe zi la internet pentru a interacţiona cu prietenii şi, ocazional, cu necunoscuţi. Acesta este profilul-tip al utilizatorilor reţelelor sociale din Spania, fapt confirmat şi de experţii reuniţi ieri la ediţia a II-a Zilei Minorilor pe Reţelele Sociale Danba, care a avut loc în Madrid, informează Expansion.

Fetele, mai active decât băieţii pe Facebook

Concret, fetele sunt mai active şi sunt responsabile de 60% din activitatea adolescenţilor pe aceste siteuri de internet, faţă de doar 40% în cazul băieţilor.

În plus, potrivit lui Jose Carlos Pavia, membru fondator al Danba (o asociaţie care distribuie un software de control parental pe internet), adolescenţii îşi dedică în acest an cu 70% mai mult timp navigării pe reţelele sociale decât anul trecut. Faţă de 53 de minute pe zi, în medie, alocate site-urilor de genul Tuenti şi Facebook (cele mai vizitate de acest grup de vârstă), acum această durată a ajuns la o oră şi jumătate. În total, pe Internet, pe reţele sociale şi pe alte site-uri, adolescenţii spanioli petrec, în medie o oră şi 55 de minute.

Evenimentul s-a centrat pe folosirea reţelelor sociale de către adolescenţi, avantajele şi riscurile, rolul părinţilor şi cadrul legal existent.

"Internetul deschide o lume de posibilităţi pentru copiii noştri. Este o unealtă magnifică, dacă este folosită corect. Totuşi, presupune şi o provocare pentru părinţi şi educatori, care trebuie să fie conştienţi de necesitatea educării şi însoţirii copiilor în folosirea corectă a Internetului", a explicat Arturo Canalda, Apărător al Minorilor din Comunitatea Madrid. "În acelaşi mod în care ne ajutăm copiii să treacă strada, trebuie să-i ajutăm să înveţe folosirea corectă a reţelelor sociale. De aceea, părinţii trebuie să se informeze mai întâi şi apoi să le explice riscurile şi avantajele copiilor. Nu trebuie să-i supraveghem sau să-i supervizăm, dar e necesar să-i ghidăm atunci când fac primii paşi pe internet", a mai adăugat acesta.

Citeşte pe adevarul.es ce sfaturi au experţii pentru părinţi atunci când vine vorba de copii şi reţelele sociale, vezi care sunt motivele pentru care adolescenţii folosesc aceste siteuri şi care sunt problemele aşa numitei "Generaţii 2.0".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite