50 de suedeze, agresate sexual de „tineri străini“ la un festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia suedeză investighează 50 de cazuri de agresiune sexuală şi viol înregistrate la două festivaluri de muzică din Suedia, care au avut loc în weekend. „Bărbaţi tineri şi străini“ sunt căutaţi de autorităţi pentru incidente, iar cel puţin doi tineri migranţi au fost arestaţi.

 Au fost înregistrate cinci cazuri de viol şi 12 de agresiune sexuală, la Bravalla, în timp ce alte 35 de agresiuni sexuale au fost înregistrate la evenimentul cu acces liber Putte I Parken. „Bărbaţi tineri şi străini“ sunt căutaţi de autorităţi pentru incidente, iar cel puţin doi tineri migranţi au fost arestaţi. 

 Doi dintre cei şapte bărbaţi acuzaţi la cel de-al doilea festival erau tineri refugiaţi neînsoţiţi şi locuiesc într-un centru din apropiere.

”Blestemaţi să fiţi voi care aţi violat o fată în public. Blestemaţi fiţi voi, băieţi, care faceţi o fată se se simtă nesigură când merge la un festival. Vă urăsc. Urăsc, urăsc, urăsc”, a scris Zara Larsson, pe contul său de Twitter, după ce a concertat la Bravalla. Pe scena Putte I Parken au urcat, între alţii, The Quireboys, Dolores Haze şi Bob Hund. Aici, un grup de şapte bărbaţi a fost văzut hărţuind femei cu vârste cuprinse între 12 şi 20 de ani.

”Pentru un artist, să urce pe scenă gândindu-se că, în piublic, poate o fată este molestată în timpul concertului este oribil. Poliţia trebuie să muncească mai mult pentru a-i găsi pe făptaşi”, a spus cântăreaţa country Pernilla Andersson.

 În luna ianuarie, poliţia suedeză şi mass-media au fost acuzate că au acoperit un val de infracţiuni sexuale comise de tineri imigranţi la We Are Sthlm, un festival de vară gratuit pentru tinerii din Stockholm. Scandalul a izbucnit după agresiunile sexuale din noaptea de Anul Nou din Koln, Germania.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite