50 de civili au fost evacuaţi vineri din Azovstal

50 de civili au fost evacuaţi vineri din Azovstal

FOTO Profimedia

50 de civili au fost evacuaţi vineri cu ajutorul unui convoi militar din oţelăria Azovstal, care de câteva zile este în centrul atenţiei din cauza bombardamentelor masive ale ruşilor, în ciuda faptului că acolo sunt blocate sute de civili nevinovaţi.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk a declarat că un convoi militar care transpora 50 de femei, copii şi bătrâni a ieşit vineri de la Azovstal, Mariupol. 

"Astăzi am reuşit să scoatem 50 de femei, copii şi bătrâni din Azovstal. Mâine dimineaţă vom continua operaţiunea de evacuare”, a scris vicepremierul ucrainean pe Telegram. 

Aceasta a precizat că evacuarea a avut loc într-un mod foarte lent din cauza ruşilor care au încălcat încetarea focului în intervalul prestabilit în care civilii aveau voie să părăsească zona. Vereşciuk a adăugat că sâmbătă urmează o nouă operaţiune de salvare a civililor.
 
Şi la Moscova a fost confirmat că 50 de civili au fost evacuaţi din Mariupol şi mâine ca continua operaţiunea printr-un coridor umanitar. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările