475 de decese într-o singură zi în Italia, cel mai groaznic bilanţ al pandemiei până în prezent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pandemia de coronavirus a provocat moartea a 475 de persoane în Italia în ultimele 24 de ore, cel mai grav bilanţ într-o singură ţară, a anunţat miercuri Protecţia civilă din Peninsulă, potrivit AFP.

În plus, sunt aproape 3.000 de persoane (2.978) care şi-au pierdut viaţa în Italia din cauza acestei boli, un bilanţ foarte apropiat de cel din China (mai mult de 3.200 de morţi) de unde a izbucnit pandemia. 

Serviciile sanitare italiene au înregistrat 4.207 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, o cifră care nu a mai fost atinsă până acum. 

În continuare, regiunea Lombardia are două treimi dintre decese.           

Alte regiuni cu multe îmbolnăviri sunt Veneto şi Piemont, care au fiecare în jur de 500 de noi cazuri, iar în Toscana au apărut 300 de cazuri. 

Duminică, în Italia au fost înregistrate 368 de decese într-o zi, un total pe care China nu l-a avut până în prezent, potrivit bilanţurilor oficiale. 

Italia este în carantină de aproape două săptămâni  autorităţile făcând mari eforturi să oprească propagarea virusului. Italienilor li s-a cerut  să rămână în case, dar numărul morţilor şi al noilor cazuri continuă să crească.

Directorul departamentului de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Mike Ryan, a precizat că o asemenea rată a mortalitaţii se explică prin numărul „uluitor” de cazuri care copleşesc sistemele 

de sănătate, dar şi prin populaţia îmbătrânită.

„Pentru a suprima şi controla epidemia, ţările trebuie să izoleze,testeze, trateze şi să identifice contacţii”, a spus Tedros, preşedintele OMS care a salutat primul test clinic al unui vaccin experimental la doar două luni de la secvenţierea genetică a noului coronavirus.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite