Ce cred bulgarii despre noul coronavirus: 40% sunt încă de părere că este o armă biologică. Ce spun despre vaccin

Ce cred bulgarii despre noul coronavirus: 40% sunt încă de părere că este o armă biologică. Ce spun despre vaccin

Foto arhivă

40% dintre bulgari sunt încă de părere că virusul SARS-CoV-2 este o armă biologică creată pentru a reduce populaţia lumii, potrivit unui sondaj despre teoriile conspiraţiei vehiculate în privinţa pandemiei de COVID-19, relatează Hotnews citând Agerpres care a preluat o agenţie de presă bulgară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studiul a fost realizat în săptămâna 2-10 noiembrie, pe un eşantion de 1.001 persoane, prin chestionare faţă în faţă, fiind efectuat de compania Trend pentru cotidianul 24 Ceasa.
 
Proporţia populaţiei ce crede că virusul este o armă biologică este încă mare, deşi a scăzut faţă de 53% la începutul pandemiei.
 
Totuşi numărul celor care sunt covinşi că a fost creat într-un laborator a crescut: 52% faţă de 43% în luna iunie. Totodată, 44% consideră că virusul a fost fabricat de companii farmaceutice pentru a obţine profit.
 
17% dintre bulgari au fost de acord cu aserţiunea că noul coronavirus nu există şi că totul este o înşelătorie la nivel mondial. În luna iunie, procentul lor era de 23%. 16% sunt încă  de părere că vaccinul împotriva coronavirusului va fi folosit pentru microciparea oamenilor pentru a-i controla, scrie Hotnews.
 
25% dintre bulgari cred că vaccinul a fost disponibil mai devreme.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările