Ce cred bulgarii despre noul coronavirus: 40% sunt încă de părere că este o armă biologică. Ce spun despre vaccin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

40% dintre bulgari sunt încă de părere că virusul SARS-CoV-2 este o armă biologică creată pentru a reduce populaţia lumii, potrivit unui sondaj despre teoriile conspiraţiei vehiculate în privinţa pandemiei de COVID-19, relatează Hotnews citând Agerpres care a preluat o agenţie de presă bulgară.

Studiul a fost realizat în săptămâna 2-10 noiembrie, pe un eşantion de 1.001 persoane, prin chestionare faţă în faţă, fiind efectuat de compania Trend pentru cotidianul 24 Ceasa.

Proporţia populaţiei ce crede că virusul este o armă biologică este încă mare, deşi a scăzut faţă de 53% la începutul pandemiei.

Totuşi numărul celor care sunt covinşi că a fost creat într-un laborator a crescut: 52% faţă de 43% în luna iunie. Totodată, 44% consideră că virusul a fost fabricat de companii farmaceutice pentru a obţine profit.

17% dintre bulgari au fost de acord cu aserţiunea că noul coronavirus nu există şi că totul este o înşelătorie la nivel mondial. În luna iunie, procentul lor era de 23%. 16% sunt încă  de părere că vaccinul împotriva coronavirusului va fi folosit pentru microciparea oamenilor pentru a-i controla, scrie Hotnews.

25% dintre bulgari cred că vaccinul a fost disponibil mai devreme.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite