200 de persoane evacuate din Mallorca, în urma incendiilor de pădure

200 de persoane evacuate din Mallorca, în urma incendiilor de pădure

Incendiile de pădure sunt o problemă a ţărilor din Peninsula Iberică, în fiecare vară.

Un incendiu de proporţii a afectat 450 de hectare de pădure de pe insula turistică Mallorca, din Spania, ducând la evacuarea a 200 de persoane, localnici şi turişti, anunţă AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Au fost evacuate aproximativ 200 de persoane din 50 de locuinţe. Patru sute cincizeci de hectare au fost arse la Arta şi la Capdepera. Este o zonă agroturistică", situată în nord-estul Insulei Mallorca, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Guvernului din Baleare.

Nici în acest moment focul încă nu a fost stins, extinzându-se mai ales în timpul nopţii şi fiind întreţinut de rafale de vânt şi de un sol şi o vegetaţie foarte uscată. Aproximativ 130 de persoane au fost mobilizate de către autorităţile locale, pentru stingerea incendiului.

Incendiile de pădure sunt foarte frecvente în cursul verii în Spania, adesea favorizate de rafale de vânt şi de un sol şi o vegetaţie foarte uscată.

Până în prezent, după o iarnă ploioasă, acestea au fost mult mai puţine în acest an decât în 2012, un an grav afectat de incendii, cu 13.335 de hectare arse în perioada 1 ianuarie - 21 iulie, potrivit Ministerului spaniol al Agriculturii, faţă de 147.854 de hectare arse pe parcursul aceleiaşi perioade din 2012.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: