15.000 de oameni izolaţi în Alpii francezi din cauza ninsorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15.000 de oameni au fost izolaţi în maşinile lor, în Alpii francezi, din cauza căderilor masive de zăpadă care au blocat drumurile spre staţiunile montane din zonă. Un bărbat a murit după ce maşina sa a alunecat pe gheaţă şi a căzut într-o râpă.

O combinaţie de zăpadă şi de temperaturi foarte scăzute a condus la blocarea multor drumuri, anunţă ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, avertizând şoferii să fie extrem de prudenţi. Adăposturi temporare au fost stabilite în şcoli şi în centre sportive din zonă. 

Ministrul Transporturilor din Franţa, Alain Vidal, a declarat pentru postul de radio „Europe 1“ că „există 83 de adăposturi deschise“, adăugând că cei care nu aveau vehiculele echipate corespunzător au cauzat blocarea traficului, notează „Newsweek“.

„Mare parte din vehicule sunt echipate (cu lanţuri), însă cei care nu sunt pregătiţi, cauzează probleme pe şosele“, spune Alain Vidal.

Totuşi, ministrul Transporturilor a lăudat „calmul şi simţul responsabilităţii“ şoferilor, înainte de a încuraja oamenii să nu se aventureze la drum.

Duminică doar maşinile care erau echipate cu lanţuri au avut permisiunea să călătorească, această decizie fiind luată pentru a combate uriaşele blocaje rutiere. 

Temperaturile vor rămâne sub -1 grad Celsius, iar meteorologii spun că temperaturile din Alpi nu vor depăşi 0 grade în restul săptămânii.

Vremea rece a cauzat probleme şi în alte părţi ale Franţei. Grădinile Palatului Versaille au fost închise în timpul weekendului din cauza vânturilor puternice, iar portul Calais a suspendat traversarea feriboturilor pentru maşini spre şi dinspre Marea Britanie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite