12 persoane ucise la „Charlie Hebdo“, în Paris: „Profetul a fost răzbunat“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atac la redactia ziarului Charlie Hebdo în Paris FOTO AFP
Atac la redactia ziarului Charlie Hebdo în Paris FOTO AFP

Coincidenţe? În acest 7 ianuarie, în care practic Parisul aştepta cu febrilitate apariţia ultimului roman semnat de Michel Houellebecq, „Soumission“, capitala Franţei se trezeşte, şocată, în tiruri de arme automate: Kalaşnikov.

Al 18-lea arondisment, sediul redacţiei ostatici asupra cărora trag. În fuga lor, declanşată de vecinii care au alertat Poliţia, reuşesc să aibă un schimb de focuri cu poliţiştii, ucigând şi doi agenţi.

12 victime deja, mai mulţi răniţi şi niciun suspect, niciun acuzat, necunoscuţii reuşind să fugă, aşa cum indica postul de televiziune "iTele", într-un Renault Clio. La Porte de Pantin, în nordul Parisului, li se pierde urma. Gestul ucigaş a fost urmat de exclamaţia „le prophète a été vengé" (profetul a fost răzbunat - n.r.).

Redacţia era, întocmai din cauza ameninţărilor primite din partea mai multor anonimi, dar şi grupări extremiste, supravegheată în permanenţă de câţiva poliţişti. Preşedintele François Hollande, ajuns la locul faptei în urmă cu câteva minute, 12h40, a afirmat că este vorba de „o barbarie incalificabilă". Franţa a instaurat, din acest moment, planul „vigipirate attentat" (cod roşu antiatacuri teroriste).

Atentat terorist în Franţa. Momentul în care un poliţist este împuşcat în cap, în atacul de la „Charlie Hebdo”

[<a href="//storify.com/julierosu/atentat-terorist-la-paris" target="_blank">View the story "Atentat terorist la Charlie Hebdo în Paris. Cel puţin 10 jurnalişti şi 2 poliţişti au murit" on Storify</a>]

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite