Construcţii de prost gust, renovări aberante şi corupţie: fortăreţele improvizate ale Bulgariei | boiko borisov

Construcţii de prost gust, renovări aberante şi corupţie:
fortăreţele improvizate ale Bulgariei

Fortăreţe, metereze şi biserici medievale false au împânzit în ultimii ani Bulgaria. Cu toate că sunt construite kitschos, aceste construcţii sunt plăsmuite cu gândul regăsirii unei măreţii pierdute pesemne acum câteva secole. Este o tendinţă admirată şi contestată deopotrivă, mai ales de arhitecţi şi de investitorii care s-au trezit că au dat bani pentru betoane în loc de materiale autentice.

O femeie care purta un tricou cu Charlie Hebdo, atacată la Londra VIDEO

O femeie care purta un tricou cu Charlie Hebdo, atacată la Londra VIDEO

O femeie în vârstă de 39 de ani, care purta un tricou cu imaginea săptămânalului francez Charlie Hebdo a fost rănită cu un cuţit, duminică, în Hyde Park, în centrul Londrei, a anunţat poliţia, care a cerut ajutorul martorilor pentru a-l identifica pe atacator. Internauţii cred că este vorba de Hatun Tash, un predicator creştin care ţinea adesea discursuri de ură împotriva musulmanilor.

În plină discuţie extrem de serioasă şi înverşunată pe tema „sindromului Havana“ provocat de un atac cu instalaţii cu microunde asupra unor agenţi CIA şi diplomaţi la Havana şi Viena, vă propun, fiindcă e vacanţă, două poveşti la fel de interesante deoarece arată că, în afara programelor militare clasice, mai există şi cele pentru arme non-letale, extrem de diversificate şi complexe, răspuns direct pentru o piaţă în continuă creştere.

acum 22 ore · comentarii (8)

Există date şi elemente perene care definesc abordarea geopolitică a unui stat. Sunt elemente ce pot fi incluse oricând într-o Mare Strategie şi care relevă perspectiva cu durabilitate în timp a opţiunilor care în mică măsură se schimbă chiar la nivelul secolelor.

acum 3 zile · comentarii (66)

Miercuri noapte, la Washington, a fost dat publicităţii acordul americano-german care a deblocat relaţia cea mai importantă din zona transatlantică legată de proiectul cel mai controversat care divide nu atât malurile Atlanticului, ci chiar relaţiile inter-europene, şi nu neapărat pe linia Noua-Vechea Europă a lui Rumsfeld.

acum 4 zile · comentarii (65)

Aversiunea europenilor faţă de cheltuielile de apărare înseamnă că nu vor fi actori geopolitici importanţi în Asia de Est. Dependenţa lor de piaţa chineză înseamnă că nu vor fi niciodată susţinători deplini ai campaniei americane de presiune geo-economică asupra Chinei. Lunga alianţă cu America înseamnă că China nu va putea niciodată să-i întoarcă pe europeni împotriva Statelor Unite.

acum 5 zile · comentarii (34)

Rezultatele excepţionale ale Partidului Acţiune şi Solidaritate din Republica Moldova, al preşedintei Maia Sandu, a produs la Bucureşti un val de euforie atât în rândul elitelor politice, cât şi în cele ale publicului. Rezultatele PAS au relansat, la Bucureşti, o discuţie despre strategia românească în Moldova şi tratamentul aplicat, în trecut, agendei reformatoare a Maiei Sandu.

acum 8 zile · comentarii (27)

„Preşedintele - aşa cum a spus Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al lui Biden - a dorit să-l poată privi în ochi pe preşedintele Putin şi să-i spună care sunt aşteptările americane”. De fapt scopul acestui exerciţiului a fost să-l anunţe pe Putin care erau „liniile roşii” din relaţia dintre cele două puteri şi la fel de important să evite dezintegrarea constantă a regimului de control al armelor.

acum 12 zile · comentarii (20)

Povestea este foarte gravă şi trebui investigată cu mare atenţie de organismele competente, inclusiv de la NATO,  căci aici e vorba nu numai despre Ucraina, ci despre un eventual şi foarte posibil transfer a unei situaţii de conflict de tipul celor de acum din Irak, Afganistan sau Siria pe teritoriul ţării cu care avem cea mai mare frontieră terestră.

acum 19 zile · comentarii (41)

Rusia ocupă o poziţie neobişnuită pe scena mondială. Sub preşedintele Vladimir Putin, Moscova a demonstrat în repetate rânduri că are capacitatea de a destabiliza ordinea internaţională, dar nu şi capacitatea de a umple vidul pe care îl creează. În timp ce Rusiei îi lipseşte puterea militară pentru a contesta supremaţia SUA, NATO nu-i ignoră capacităţile militare din Crimeea şi arealul Mării Negre.

acum 19 zile · comentarii (69)
Modifică Setările