Bulgaria reintroduce restricţiile după ce s-a apropiat de 200 de cazuri zilnice. Se închid barurile şi discotecile, terasele reduse la jumătate | coronavirus

Bulgaria reintroduce restricţiile după ce s-a apropiat de 200 de cazuri zilnice. Se închid barurile şi discotecile, terasele reduse la jumătate

Autorităţile din Bulgaria au decis să reintroducă măsurile de restricţie în contextul creşterii alarmante a cazurilor de COVID-19, după ce zilele trecute numărul de cazuri confirmate s-a apropiat de pragul critic de 200. Astfel, stadioanele rămân din nou fără spectatori, barurile şi discotecile se vor închide, iar terasele restaurantelor sunt reduse la 50% din capacitatea lor.

Din ce în ce mai mult, în spaţiul nostru proxim al Balcanilor, lucrurile se încrâncenează treptat, dar foarte sigur, în jurul unui mai vechi subiect de conflict, cel pe baze confesionale, atât de convenabil în această perioadă în care politicienii redescoperă farmecul unei arme teribile, extrem de folositoare cu cât lumea sărăceşte, iar promisiunile de odinioară privind dezvoltarea şi bunăstarea s-au dovedit poveşti pentru proşti.

acum 21 ore · comentarii (18)

Desigur, fiecare stat are dreptul s-şi ia măsurile de protecţie pe care le crede de cuviinţă, inclusiv închiderea selectivă a graniţelor sau controale specifice pentru cetăţeni proveniţi din zone considerate de risc. Cazul de acum al Austriei, care a anunţat impunerea unor reglementări specifice pentru cetăţenii din cele trei ţări considerate ca depăşind din media de risc europeană, justificându-se luarea de măsuri sanitare excepţionale.

acum 3 zile · comentarii (51)

Sechestrarea deputatului Ştefan Gaţcan şi apoi expulzarea lui din Republica Moldova sub paza SPPS, precum şi ameninţările lui Igor Dodon – „o să vă dăm peste dinţi” – sunt ultimele indicii ale proiectului dictatorial al preşedintelui de la Chişinău. Acţiunile şi limbajul lui Igor Dodon sunt asemănătoare cu cele ale lui Hitler. Nu Putin şi nu Stalin sunt modelul politic al lui Igor Dodon, ci dictatorii fascişti Hitler şi Mussolini!

acum 4 zile · comentarii (27)

Uniunea europeană deţine un instrument financiar special, Fondul european de solidaritate, prin care poate susţine statele membre în cazul unor pagube mari provocate de dezastre naturale. E suficient ca echipa guvernamentală să pregătească un dosar bun în care să explice valoarea pagubelor şi întinderea lor şi să transmită cererea în maxim 12 săptămâni de la declanşarea catastrofei.

acum 6 zile · comentarii (10)

Remanierea recentă a guvernului francez nu e un lucru nici nou, nici imprevizibil. Orice preşedinte cu un mandat actual de 5 ani – anterior de 7 ani – face o remaniere de mijloc de mandat pentru a-şi relansa preşedinţia, a o reenergiza şi a-şi pregăti realegerea – în cazul de faţă în 2022.

acum 6 zile · comentarii (5)

Pe data de 24 iunie, în ziua în care preşedintele Kosovo, Hashim Thaci se afla în drum spre Washington unde ar fi trebuit să participe la o reuniune cu Alexander Vucic, preşedintele Serbiei, mediată de ambasadorul Richard Grenell, trimisul special pentru Balcani al administraţiei Trump, o ştire răsturna întregul proces de reconciliere între Serbia şi Kosovo început sub aceste auspicii.

acum 10 zile · comentarii (5)

Vestea a venit miercuri ca o lovitură de teatru, tocmai pentru că este uşor de prevăzut că, lăsat din mână cum este de aliaţii săi americani tradiţionali, Hashim Thaci (foto), fost responsabil politic al UCK, actualmente preşedinte al Republicii Kosovo, a fost acuzat în mod oficial de către Procurorul Specialist în problema Kosovo de presupuse crime de război comise în perioada războiului de independenţă de la finele anilor '90.

acum 17 zile · comentarii (87)

Franţa deschide larg frontul unei dezbateri mai mult decât dure cu NATO, continuând remarca fundamentală făcută anul trecut atunci când preşedintele Macron vorbea despre Alianţa aflată în „moarte cerebrală", cel mai dur diagnostic adus vreodată de şeul unui stat membru acestei instituţii despre care repetăm că este garanţia păcii şi securităţii mondiale.

acum 19 zile · comentarii (46)
Postari Recente