Zona de căutare a avionului Boeing 777, modificată în urma „unei noi piste credibile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea australiană pentru siguranţă maritimă (AMSA) a anunţat, vineri, că operaţiunile de căutare a aeronavei Boeing 777, disparută acum trei săptămâni, au fost deplasate cu circa 1.100 de kilometri nord-est de la locul iniţial destinat căutărilor, informează BBC.

„Cele mai recente informaţii se bazeaza pe o analiză continuă a datelor înregistrate de radar între Marea Chinei de Sud şi Strâmtoarea Malacca. Potrivit acestora, avionul a zburat cu o viteză mai mare decât am estimat anterior, ceea ce înseamnă automat un consum mai mare de combustibil şi o reducere a distanţei posibile de deplasare”, a informat AMSA.

De asemenea, Agenţia australienă pentru securitatea transporturilor (ATSB), a informat că „este vorba de pista cea mai credibilă cu privire la posibila localizare a fragmentelor” avionului dispărut.

Un satelit japonez a localizat în cursul zilei de miercuri zece obiecte plutitoare, la o distanţă de circa 2.500 kilometri sud-vest de oraşul australian Perth, care ar putea reprezenta fragmente ale aeronavei Boeing 777, disparută acum trei săptămâni.

Anunţul a fost făcut de către Biroul de cercetare şi informaţii al Guvernului japonez, acesta menţionând că cel mai mare obiect reperat cu ajutorul imaginilor din satelit are opt metri lungime şi circa patru metri lăţime.

Chiar dacă nu există o certitudine cu privire la provenienţa obiectelor descoperite în ocean, oficialii japonezi au declarat că ele pot reprezenta „foarte probabil” fragmente ale avionului companiei Malaysia Airlines, dispărut la 8 martie.

Anterior, un alt satelit, din Thailanda, a anunţat că a descoperit circa 300 de obiecte, unele dintre ele mari de până la 15 metri, în sudul Oceanului Indian, la o distanţă de aproximativ 2.700 de kilometri de oraşul australian Perth.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, căutările pe calea aerului a fragmentelor avionului dispărut au fost suspendate.

Zece avioane militare din şase ţări, precum şi cinci nave maritime din China şi Australia încearcă să repereze obiectele plutitoare descoperite prin intermediul imaginilor din satelit.

La începutul săptămânii, premierul malaysian, Najib Razak, a anunţat, pe baza mai multor imagini din satelit, că avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit în sudul Oceanului Indian, neexistând niciun supravieţuitor.

„Regretăm că am ajuns la concluzia clară că Zborul MH370 s-a prăbuşit şi că nu există supravieţuitori”, a declarat Najib Razak.

Câteva dintre rudele pasagerilor care se aflau la bordul avionului dispărut au refuzat să accepte concluzia autorităţilor şi le-au acuzat pe acestea că ascund informaţii.

Ultima locaţie cunoscută a avionului Boeing 777, care avea la bord 239 de persoane, a fost undeva între Coastele Malaysia şi Vietnamului.


Citeşte şi:

Cutiile negre ale zborului MH370, căutate în „ţinutul umbrei“

Noi imagini recente înregistrate prin satelit relevă prezenţa a 122 de obiecte într-o zonă de căutare din sudul Oceanului Indian, în care s-a prăbuşit zborul avionul care asigura zborul MH370, cu 239 de persoane la bord, pe 8 martie, a anunţat miercuri Malaysia, relatează AFP. Cutiile negre ale zborului MH370, căutate într-o zonă numită de navigatori "ţinutul umbrei".

Avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines s-a prăbuşit. Nu există supravieţuitori

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, dispărut la 8 martie, s-a prăbuşit în sudul Oceanului Indian şi niciunul dintre cei 239 de pasageri nu a supravieţuit, a anunţat premierul malaysian, Najib Razak. Înaltul oficial a declarat că anunţul se bazează pe cea mai nouă analiză investigatorilor, realizată cu ajutorul datelor primite dintr-un satelit aparţinând unei companii britanice.

Două obiecte „posibil legate” de avionul companiei Malaysia Airlines au fost observate prin satelit

Două obiecte care ar putea face parte din rămăşiţele avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, dispărut în urmă cu 12 zile, au fost observate prin intermediul satelitului, a anunţat, joi, premierul Australiei Tony Abbott, potrivit BBC.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite