Zi de doliu naţional în Filipine

Zi de doliu naţional în Filipine

Comemorarea victimelor masacrului din Filipine

Filipine comemorează, astăzi, un an de la masacrul în care cel puţin 57 de persoane, printre care oameni politici şi jurnalişti, au fost ucişi în sudul insulelor Filipine, potrivit CNN. Preşedintele Benigno Aquino a decretat zi de doliu naţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

La ceremonie va participa şi secretarul pe justiţie Leila De Lima care va vorbi despre problemele care afectează mass-media.

Aproximativ 30 de jurnalişti care însoţeau rudele unui rival politic al clanului Ampatuan în drumul lor spre depunerea actelor nominative pentru alegerile provinciale au fost împuşcaţi şi aruncaţi într-o groapă comună.

Inculpat oficial, Andal Ampatuan Jr, primarul local şi fiul unui guvernator din insula Maguindanao, a fost acuzat de 25 de asasinate şi de organizarea masacrului. Acesta a pledat nevinovat la începutul anului 2010. Procesul a fost amânat de mai multe ori şi se aşteaptă să dureze ani de zile. În acest proces privind masacrul sunt acuzate 196 de persoane, fiind aproximativ 500 de martori şi peste 11.000 de acuzaţii de crimă.

Insula Maguindanao face parte dintr-o regiune autonomă predominant populată de musulmani Mindanao, care a fost întemeiată în anii '90.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: