Zborul Malaysia Airlines: Căutarea aeronavei a ajuns într-un punct critic

Zborul Malaysia
Airlines: Căutarea aeronavei a ajuns într-un punct critic

Operaţiunea de căutare a avionului companiei Malaysia Airlines de tip Boeing 777, dispărut în luna martie,  va ajunge la cote critice în următoarele două zile, susţine ministrul Transporturilor din Malaezia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hishammuddin Hussein a declarat, potrivit site-ului BBC, că investigaţia va culmina cu trimiterea unei drone subacvatice care ar trebui să finalizeze căutarea în cursul săptămânii viitoare. Până acum, Malaezia a trimis un minisubmarin, care nu a avut însă niciun succes în vreuna dintre cele şase misiuni efectuate.

Avionul companiei Malaysia Airlines a dispărut în luna martie, după ce decolase de la Kuala Lumpur şi se îndrepta către Beijing. Minisubmarinul a cercetat un perimetru de aproximativ 10 kilometri pătraţi, unde au fost detectate semnale sonore, şi operează la o adâncime de peste 4.000 de metri.

Hussein a mai spus că este foarte important ca autorităţile să se concentreze asupra investigaţiei sâmbătă şi duminică.

„Fac un apel către toată lumea să se roage, ca să putem găsi ceva cu care să putem lucra în următoarele două zile“, a mai spus el.

Citeşte şi:

Zborul MH370: cine a rostit ultimele cuvinte transmise către sol, la ce altitudine a „plonjat“ avionul şi de ce

La 34 de zile după ce Boeingul 777 al companiei Malaysian Airlines a dispărut, anchetatorii au descoperit o serie de noi amănunte.

 
O navă australiană care participă la căutarea în Oceanul Indian a epavei zborului MH370 a detectat două noi semnale care ar putea proveni de la cutii negre de avion, a anunţat miercuri conducătorul operaţiunilor, relatează AFP.
 
 
Primul episod din trilogia „Destinaţia finală“ a fost un film în care un grup de tineri s-a dat jos, pe ultima sută de metri, dintr-un avion care, ulterior, a explodat în aer. Povestea din film a devenit acum realitate.
 
 
269 de morţi aflaţi la bordul aeronavei, familii devastate de tragedie şi o operaţiune de căutare a avionului în Oceanul Indian, care a „înghiţit“ până acum milioane de dolari. Există însă şi o organizaţie care a profitat de cel mai mare mister aviatic din lume.
 
 
În jurul zborului MH370, dispărut de pe radare cu două săptămâni în urmă, s-au ţesut zeci de ipoteze neconfirmate încă. Despre posibilele cauze ale prăbuşirii în ocean ale Boeing-ului 777 şi despre inflaţia de „certitudini“ lansate în spaţiul public de la dispariţia Avionului au discutat, la Adevărul Live, pilotul Vladimir Stoicescu şi jurnalistul Liviu Iolu.
 
 
Cutia neagră a avionului Boeing 777 care efectua zborul MH 370, dispărut fără urmă de trei săptămâni, mai are baterie pentru ate cinci zile. Apoi, ea nu va mai emite semnale.
 
 
Boeingul companiei Malaysian Airlines nu e primul care a dispărut fără urme şi fără explicaţii. Mult mai dureros este însă un caz perfect explicabil, care a fost ignorat de Occident, deşi s-a soldat cu 290 de morţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: