Xi Jinping cere Armatei chineze să fie oricând pregătită de luptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele armate ale Chinei trebuie să grăbească pasul în ceea ce priveşte pregătirea militară şi să facă tot ceea ce pot pentru a fi oricând gata de luptă, a declarat preşedintele Xi Jinping în cadrul unei întâlniri cu oficiali de rang înalt, vineri.

China este dornică să-şi întărească forţele armate, în contextul disputelor teritoriale din Marea Chinei de Sud şi al tensiunilor în creştere cu SUA pe mai multe teme, de la comerţ la problema statutului Taiwanului.

Agenţia oficială de presă Xinhua a scris că preşedintele Xi Jinping le-a spus celor mai importanţi comandanţi din armată că statul chinez se confruntă cu riscuri şi provocări crescânde, de aceea forţele armate trebuie să facă în aşa fel încât să-i poată asigura securitatea şi dezvoltarea.

Xi, care este şi preşedinte al Comisiei Militare Centrale, a subliniat că forţele armate trebuie să elaboreze strategii potrivite pentru o nouă eră şi să-şi asume responsabilităţi pentru pregătirea şi purtarea unui război, potrivit Reuters.

„Lumea trece printr-o perioadă de schimbări majore, care nu au mai fost văzute într-un secol şi China se află încă într-o perioadă importantă de oportunitate strategică de dezvoltare,”a adăugat preşedintele chinez.

El a mai spus că forţele militare trebuie să fie capabile să răspundă prompt în cazul unor urgenţe, să aducă îmbunătăţiri la capacităţile de operaţiuni comune şi să dezvolte noi tipuri de forţe de luptă. 

Comentariile lui Xi vin după remarcile sale de miercuri, conform cărora China încă îşi rezervă dreptul de a folosi forţa pentru a ajunge la o „reunificare” cu Taiwanul şi a preveni independenţa insulei.

În timp ce Taiwanul se autoguvernează şi este independent de facto, nu şi-a declarat niciodată independenţa faţă de China, dar Beijingul consideră insula ca fiind o provincie separatistă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite