Xi Jinping anunţă o perioadă turbulentă pentru China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Xi Jinping FOTO Getty Images
Xi Jinping FOTO Getty Images

Preşedintele chinez Xi Jinping anunţă că ţara sa, a doua economie a lumii, se va confrunta cu o perioadă de „schimbare turbulentă” din cauza pandemiei de COVID-19.

Prezidând luni o şedinţă cu un grup de consilieri şi economişti de stat, Xi Jinping a abordat direcţiile economice pe termen mediu şi lung ale Chinei în pregătirea celui de-al 14-lea plan cincinal, transmite Reuters.

Planul respectiv urmează să fie prezentat la adunarea anuală a Parlamentului chinez în 2021.

În opinia lui Xi, Beijingul trebuie să fie pregătit pentru „o perioadă de schimbare turbulentă” din cauza pandemiei, întrucât aceasta a accelerat protecţionismul, a afectat economia mondială şi a perturbat lanţurile de alimentare.

„În perioada următoare, ne vom confrunta tot mai mult cu un vânt potrivnic în mediul extern şi trebuie să fim pregătiţi să ne ocupăm de o serie de noi riscuri şi provocări”, a spus liderul chinez, citat de agenţia de presă China Nouă.

Xi a mai spus că mizează pe deschiderea economiei chineze. În plus, nu a uitat de Statele Unite, susţinând că vrea să colaboreze cu „state, localităţi şi companii” de acolo.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite