Cum a reuşit Wuhan să testeze 6,5 milioane de oameni în câteva zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

China se laudă cu un nou succes împotriva coronavirusului imposibil de verificat din surse independente, şi anume efectuarea a mai mult de 6,5 milioane de teste în doar zece zile în oraşul izbucnirii actualei pandemii de covid-19: Wuhan.

Presa de stat din China salută marţi „bătălia de zece zile” dusă de Wuhan pentru a preveni reapariţia coronavirusului SARS-CoV-2. Informaţia a avut un ecou favorabil chiar şi în Statele Unite, cotidianul „New York Times” găzduind un amplu articol cu titlul „Iată cum a făcut Wuhan 6,5 milioane de teste în câteva zile”.

Wuhan, o metropolă de 11 milioane de locuitori din centrul Chinei, este locul apariţiei noului coronavirus şi extinderii acestuia în lumea întreagă pe fondul tăcerii impuse cu forţa de autorităţile locale.

În timp ce lumea întreagă încă se confruntă cu consecinţele acestei tăceri, Wuhanul şi-a reînceput activitatea şi face eforturi pentru a-şi spăla imaginea. 

Ultima veste este că a efectuat peste 6,5 milioane de teste de acid nucleic într-un interval foarte redus de timp: 14 - 23 mai. Doar 1,47 de milioane de astfel de teste, prezentate ca fiind foarte eficiente pentru prima fază, au fost realizate vineri, relatează CGTN. Comparaţia este făcută inevitabil cu Statele Unite. Unul dintre oraşele menţionate este New York, epicentrul epidemiei de coronavirus în Statele Unite, care, spun chinezii, a făcut mult mai puţine teste într-un interval mai lung de timp: 1,7 milioane începând din 4 martie încoace.

Potrivit presei de stat din China, campania masivă de testare din Wuhan a început din fostele focare de coronavirus şi în zonele dens populate, după care a fost extinsă peste tot. Astfel, autorităţile au împânzit cartierele cu zone de testare şi apeluri în difuzoare, şi au trimis totodată medicii acasă la cei care nu se pot deplasa. Mii de cadre medicale au fost angajate în această operaţiune. Pe de altă parte, eventualele răzvrătiri au fost descurajate prin avertismente în privinţa retrogradării codului de sănătate - din verde în galben - şi interzicerea dreptului la muncă sau la călătorie.

Pentru creşterea rapidităţii, autorităţile sanitare au combinat eşentioanele prelevate pe mai mulţi indivizi şi le-au testat într-un singur tub. În cazul în care un tub ar fi indicat un rezultat pozitiv, fiecare individ ar fi fost testat apoi separat, potrivit Caixin.

„Comunitatea noastră a fost verificată doar într-o zi”, spune o femeie de 32 de ani pentru o corespondentă a „New York Times” în China.

În timp ce celelalte state depun eforturi de testare la scară largă, China este angajată într-o campanie la nivel local pentru a preveni reapariţia virusului, scrie jurnalista de origine chineză în cotidianul american.

Potrivit datelor furnizate până acum, testarea în masă a dus la descoperirea a 198 de noi cazuri de coronavirus, toate asimptomatice.

China a anunţat oficial 82.992 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 4.634 fatale. Aceste date sunt privite cu multă suspiciune.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite