VIDEO Thailanda: primele imagini din spital cu băieţii salvaţi din peşteră. Cât au slăbit în captivitate

VIDEO Thailanda: primele imagini din spital cu băieţii salvaţi din peşteră. Cât au slăbit în captivitate

FOTO Captură YouTube

Primul videoclip cu copiii thailandezi care au fost salvaţi dintr-o peşteră în care au fost captivi 17 zile a fost difuzat miercuri. Ei zâmbesc şi salută de pe paturile lor de spital, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful operaţiunii de salvare, Narongsak Osottanakorn, a declarat într-o conferinţă de presă că băieţii sunt doar nişte copii şi că nu trebuie învinuiţi.

„Nu îi vedem ca fiind vinovaţi sau eroi. Sunt doar nişte copii şi totul a fost doar un accident”, a declarat el.

Videoclipul a fost făcut public la conferinţa de presă. Copiii pot fi văzuţi purtând măşti chirurgicale şi stând întinşi pe paturi. Unii dintre ei fac gestul păcii către cameră. Niciunul dintre băieţi nu vorbeşte în videoclip.

Copiii şi antrenorul lor au slăbit în medie două kilograme în timpul captivităţii dar se află într-o stare bună şi nu prezintă semne de stres, conform unui oficial al spitalului. După ce au fost eliberaţi din peşteră, unul câte unul, începând duminică, ei au fost transportaţi la spitalul din Chiang Rai, situat la aproximativ 70 de kilometri distanţă, pentru a sta în carantină.

Băieţii vor sta în spital până la  zece zile, conform directorului spitalului, Chaiwetch Thanapaisal. Vor avea apoi nevoie de o recuperare de 30 de zile acasă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările