VIDEO Scene dramatice în Pakistan: un grup de avocaţi furioşi a atacat un spital de cardiologie. Trei pacienţi au murit şi un ministru a fost luat la pumni

VIDEO Scene dramatice în Pakistan: un grup de avocaţi furioşi a atacat un spital de cardiologie. Trei pacienţi au murit şi un ministru a fost luat la pumni

Atacul a avut loc la Institutul de cardiologie din Lahore, după ce un doctor a publicat un filmuleţ în care critică comportamentul unor avocaţi FOTO EPA-EFE

Cel puţin trei pacienţi au murit miercuri după ce un grup de peste 200 de avocaţi a atacat un spital din Lahore, un oraş din estul Pakistanului, relatează AFP. Venit să medieze situaţia, un ministru regional a fost luat la pumni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 200 de avocaţi au luat cu asalt Institutul de cardiologie Punjab, lovind personalul şi spărgând zeci de vehicule. O maşină a poliţiei a fost incendiată, transmite AFP.

„Trei pacienţi, printre care o femeie în vârstă, au decedat, doctorii neputând să-i îngrijească în timp util deoarece încercau să evite agresiunea“, a anunţat Yasmeen Rashid, ministrul Sănătăţii în provincia Punjab.

Avocaţii au reacţionat astfel după ce şeful poliţiei locale le-a refuzat solicitarea cu privire la arestarea autorilor unui filmuleţ  în care un doctor din instituţia atacată le critică comportamentul.

Venit la spital pentru a media conflictul, ministrul Informaţiilor Fayyaz-ul-Hassan a fost bătut de către avocaţi.

Televiziunile private au prezentat imagini direct, în care câţiva avocaţi pot fi văzuţi ameninţând cu pistolul.

„Nicio societate civilizată nu poate tolera un astfel de autoritarism“, a declarat Raja Basharat, ministrul Justiţiei în provincia Punjab.

Premierul Imran Khan a ordonat deschiderea unei anchete în legătură cu acest incident şi i-a transmis Guvernului din Punjab să ia măsuri severe împotriva tuturor agresorilor.

„Mai mulţi avocaţi au fost identificaţi cu ajutorul imaginilor tv şi Guvernul se va ocupa cu o mână de fier de toţi cei care au participat la acest atentat“, a mai declarat Raja Basharat.

Acţiunile de intimidare ale avocaţilor sunt frecvente în Pakistan. Mai mulţi activişti pentru apărarea drepturilor omului acuză o facţiune a avocaţilor că face presiuni în tribunale asupra judecătorilor pentru a condamna sistematic persoanele acuzate de blasfemie, un subiect incendiar în această ţară musulmană din sudul Asiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările