VIDEO Scenă neobişnuită la Phenian: Dictatorul Kim Jong-un, în lacrimi în faţa soldaţilor săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a luat cuvântul la o defilare militară, un discurs la finalul căruia a plâns şi a prezentat scuze pentru incapacitatea sa de a-şi îndruma ţara, relatează Yahoo News.

Nord-coreenii au asistat astfel la o scenă foarte neobişnuită.

Comandantul suprem a susţinut acest discurs - neaşteptat - la o uriaşă defilăre militară, organizată în weekend, cu ocazia marcării a 75 de ani de la înfiinţarea Partidului Muncitorilor (unic), în timpul căruia a plâns şi a prezentat scuze din cauza inacapacităţii sale de a conduce ţara, potrivit The Guardian.

„Poporul nostru şi-a pus încrederea la fel de sus cât cerul şi la fel de adânc cât marea, însă eu nu am reuşit să fiu constant la înălţime. Îmi pare cu adevărat rău pentru asta”, a declarat dictatorul.

„Eforturile şi sinceritatea mea nu au fost suficiente pentru a ne deberasa cetăţenii de dificultăţile din vieţile lor”, a adăugat el.

În opinia unor specialişti, Kim Jong Un s-a folosit de acest discurs pentru a-şi experima simpatia faţă de poporul nord-coreean, însă ei subliniază că aceste cuvinte relevă presiunea tot mai mare cu care se confruntă regimul.

„Este important să vedem de ce a venit să plângă cu o asemenea ocazie”, apreciază, în Korea Times, un analist la Instititul Coreean pentru Unificare Naţională Hong Min.

„Sub mesajul său putem simţi că Kim resimte multă presiune asupra leadershipului său”, subliniază el - o presiune marcată de prăbuşirea spectaculoasă a comerţului nord-coreean cu China, din cauza închiderii frontierei, în urma pandemiei covid-19, dar şi de catastrofe naturale precum inundaţii recente.

În cadrul acestei defilări militare, Coreea de Nord a dezvăluit o rachetă uriaşă - de 24 de metri lungime-, considerată o ameninţare explicită la adresa sistemului american antirachetă de către unii experţi.

În pofida acestei uriaşe prezenţe militare la defilarea militară, cu scopul de a impresiona întreaga lume, Kim Jong Un a ţinut să-şi exprime susţinerea persoanlă faţă de persoane care suferă de COVID-19 în întreaga lume.

Kim Jong Un şi-a exprimat, de asemenea, speranţa unei îmbunătăţiri a relaţiilor cu Coreea de Sud.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite