Preşedintele filipinez, avertisment către cei care nu respectă măsurile de izolare: „Veţi fi împuşcaţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a avertizat populaţia că armata şi poliţia vor deschide focul asupra celor care provoacă tulburări publice în contextul eforturilor de combatere a pandemiei de coronavirus, relatează BusinessInsider.

Avertismentul preşedintelui, miercuri, la televiziunea publică, a venit după ce locuitorii insulei Luzon, cea mai mare din Filipine, cu o populaţie de 57 de milioane de locuitori, au protestat din cauza penuriei de produse esenţiale. 

”Se înrăutăţeşte. Subliniez încă o dată gravitatea problemei, iar voi trebuie să ascultaţi”, a declarat miercuri seara Duterte.

„Ordinele mele către poliţie şi soldaţi, în cazul în care se creează tulburări, iar vieţile le sunt puse în pericol, sunt: Împuşcaţi-i!

„Luaţi aminte, aţi fost avertizaţi”, a spus Duterte.

„S-a înţeles? Morţi. Dacă veţi provoca probleme, vă voi îngropa!”, a continuat şeful statului filipinez.

Un protest izbucnit în oraşul Quezon de pe insulă a dus la intervenţia poliţiei care a a arestat 20 de persoane care au refuzat meargă acasă.

Duterte a spus că ordinele guvernamentale trebuie respectate şi că e necesară menţinerea ordinii în ţară. Nimeni nu trebuie să atenteze la viaţa lucrătorilor medicali şi a doctorilor.

Ameninţările cu împuşcarea vin în contextul în care ţara a luat şi alte măsuri de descurajare a populaţiei de a ieşi din case: a pus pe străzi coşciuge deschise şi a folosit tunuri de apă pentru decontaminarea străzilor.

Pe 31 martie, Filipine, care are 107 milioane de locuitori, a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de infecţii cu coronavirus şi decese: cazurile au ajuns la 2.084, în timp ce 88 de oameni au murit. 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite