VIDEO Marina sud-coreeană se dotează cu un submarin de 3.000 de tone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Submarinul Dosan Ahn Chang-ho FOTO EPA-EFE
Submarinul Dosan Ahn Chang-ho FOTO EPA-EFE

Primul submarin de fabricaţie sud-coreeană a fost lansat la apă vineri pe un şantier naval de pe insula Geoje, care a găzduit o mare tabără de prizonieri de război în timpul confruntării militare dintre cele două Corei (1950-1953).

Marina sud-coreeană s-a dotat cu un submarin de 3.000 de tone în plin proces de pace între cele două Corei şi cu câteva zile înainte de a treia întâlnire din acest an dintre dictatorul din Nord, Kim Jong-un, şi preşedintele din Sud, Mon Jae-in.

Ceremonia de lansare la apă a acestui submarin, numit Dosan Ahn Chang-ho, în onoarea unui mare militant pentru idendependenţa Coreei, a avut loc la şantierul naval Okpo al Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, transmite agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.

Reprezentanţi ai Guvernului, militari şi angajaţi ai constructorului naval au participat la acest eveniment.

„Submarinul Dosan Ahn Chang-ho a fost construit cu  convergenţa tuturor tehnologiilor de vârf“, s-a felicitat Marina sud-coreană într-un comunicat. „Este vorba de un sistem de armament strategic naţional capabil să răspundă tuturor ameninţărilor şi să consolideze capacităţile de apărare ale Marinei“, adaugă comunicatul.

Submarinul are 83,3 metri lungime şi 9,6 lăţime şi poate transporta un echipaj de până la 50 de membri. Este echipat cu şase tuburi cu lansare verticală. Poate lansa rachete balistice şi poate fi operaţional timp de 20 de zile fără întrerupere sub apă.

Dosan Ahn Chang-ho va fi livrat Marinei sud-coreene în decembrie 2010 şi va fi operaţional în ianuarie 2022.

Costurile de construcţie a unui astfel de submarin ajung la aproximativ 800 de milioane de euro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite