VIDEO Japonia îşi prezintă noul tren de mare viteză

VIDEO Japonia îşi prezintă noul tren de mare viteză

Trenul de mare viteză Shinkansen N700S FOTO JR Central

Japonia se pregăteşte intens de organizarea Jocurilor Olimpice de Vară din 2020, prevăzute să aibă loc la Tokyo, şi şi-a prezentat în acest context noul său tren de mare viteză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Japonia are o nouă „bijuterie“ la capitolul transport. Este vorba de trenul de mare viteză Shinkansen N700S, care va fi testat în cursul acestei luni, conform unei prezentări făcute de Compania Centrală a Căilor Ferate din Japonia.

Modelul N700S, care este mai inteligent, mai aerodinamic şi mai silenţios decât precedentul, îşi va începe traseul pe linia Tokaido Shinkansen, şi anume între Tokyo şi Shin-Osaka, în 2020, precizează CNN.

N700S are partea din faţă mai ascuţită decât precedentul model. Este vorba de un sistem numit „Dual Supreme Wind“, menit să reducă zgomotul la intrarea în tunel şi să micşoreze rezistenta aerului. Conform dezvoltatorului, Shinkansen N700S va putea atinge viteza de 300 de kilometri pe oră.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: